Home
Agenda
Light Superstock
Foto's
Video's
Te Koop
Sponsors
Links
Contact
Moving Mountains Vrienden
Nieuws
Het team
Nieuws

                                                                                                                                                               4-10-2017

Afgelopen zondag stond de wedstrijd in Halsteren op het programma. Een spannende dag. Eenerzijds omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen was. Anderzijds omdat er nog van alles beslist kon worden voor de eindstand van het programma.
Na het goede resultaat in Alphen, daar waar de tractor voor het eerst van het seizoen liet zien waar wij al wedstrijden lang naar zochten, de afstelling met het bjibehorende vermogen, is de tractor nagekeken. Het vermoeden dat de turbo niet 100% meer was na de laatste run in Alphen werd inderdaad bevestigd. De turbo is geheel nagezien en een aantal onderdelen zijn vervangen. Daarnaast is er nog wat aan de afstelling van de tractor gesleuteld om de laatste wedstrijd van het seizoen de stijgende lijn vast te houden.

Vanuit Halsteren bereikte ons de eerste berichten dat het een zware baan was. Floating finisch, zo besloto de wedstrijdleiding. Het is een belangrijke dag, met een goed gevoel de winter in, of juist niet? Gaat Iessel Diesel het kampioenschap pakken of toch Easy Rider? Het zal ik Halsteren allemaal beslist worden.

Jan mocht zijn Moving Mountains als eerste voor de sleepwagen zetten. Zou de tractor zich van de goede kant laten zien zoals in Alphen? Het optoeren gaf geen problemen en de koppeling kwam omhoog. Daarmee ook de neus van de tractor en langzaam kwam de sleepwagen, die op rijplaten stond omdat deze anders te erg vastgezogen zat in de klei, van zijn plek. Direct daarna trok de tractor naar de rechter zijde van de baan. Jan moest flink remmen om de tractor binnen de baan te houden. De balans bleef zoals hij was, de neus iets van de grond. Rond de 92 meter kwam de tractor tot stilstand en gezien de omstandigheden werd besloten de proeftrek te laten staan gezien het feit dat de sleepwagen niet aangepast werd.
Navigator liep beter maar heeft nog wat problemen en bleef steken op net geen 80 meter. No surrender had problemen en de tractor kon geen run maken. Iessel Diesel had een goede run maar bleef steken bij de 84 meter. Ruff Stuff verscheef vandaag voor het eerst voor de sleepwagen en de machine kon de eerste meters maken om zo data te verzamelen. Zou Easy Rider, de enige tractor die nog moest rijden over onze afstand gaan of zouden we het spektakstuk van Alphen kunnen herhalen? Easy Rider had een goede run, ging Iessel Diesel voorbij maar bleef bijna anderhalve meter achter de Moving Mountains steken. Dit restuleerde voor de tweede achtereenvolgende keer in een eerste plaats voor Moving Mountains. Met de tweede plaats van Easy Rider voor Iessel Diesel werd de Easy Rider kampioen. Wij willen het Easy Rider team hiermee feliciteren.

Het seizoen is ten einde, Wij willen alle sponsoren en andere mensen die ons op wat voor manier dan ook een warm hart doe dragen bedanken voor de steun het afgelopen seizoen. Een seizoen dat vooral in het teken stond van het afstellen van de machine. Wij gaan, na de laatste twee wedstrijden met een goed gevoel de winter in en zullen verschillende plannen uitvoeren om volgend jaar hopelijk sterker uit de winterperiode te komen! De basis van afgelopen wedstrijden geeft vertrouwen!


23-07-2017

Na de wedstrijd in Cadzand, waarin het onder moeilijke omstandigheden, nog moeilijer was om de juiste temperatuur in de motor te krijgen bleek tevens dat er motor schade was.
Na het uitlezen van de 3e run bleek al dat er 1 cilinder niet mee deed, wat ook al te horen was. Bij thuiskomst werd dan ook de motor open getrokken en kwam een gehavende stoterstang tevoorschijn. Deze moest dus vervangen worden. Omdat de motor nog steeds niet doet wat hij moet doen zijn er meerdere aanpassingen gedaan om zowel de juiste temperatuur in de motor te verkrijgen als het bijbehorende vermogen. Alles moet aanwezig zijn alleen komt het er nog niet uit.

Met deze aanpassingen vol goede moed naar de wedstrijd in Aagtekerke. Voor aankomst bij het terrein was het al bekend dat de baan de nodige uitdagingen kende. Dat bleek ook toen de eerste tractoren in de klasse van start gingen. Met de nodige moeite werd de 90 meter overschreden en alleen Easy Rider kwam over de 100 meter. Jan mocht als laatste aanhaken. Vol verwachting toerde Jan op, de koppeling kwam op en de Moving Mountains klonk heel anders dan de andere wedstrijden. De motor hield aan, de wielen gingen rond en een goede run leek in de maak. Echter op ongeveer 60 meter was ineens het vermogen weg. Dit kon maar 1 ding betekenen, en dat is dat er iets kapot moest zijn.
Met een toch overwegend goed gevoel dat het vermogen er nu wel uit kwam werd de tractor geladen en een voorzichtige analyse werd gemaakt. Een ontsteking die van tijd zou zijn was wellicht de oorzaak.

Later in Dongen bleek wederom dat er schade was net boven de stoterstang. Hiedoor deed 1 cilinder het na een halve run niet meer. Deze week zullen we de rest controleren en bekijken hoe de schade gerepareerd en voorkomen kan worden. Feit is wel dat de tractor in iedergeval begint te lopen zoals we het van tevoren bedacht hadden. Dit biedt perspectief voor de toekomst!

26-6-2017

Na de wedstrijd in made met een teleurstellend resultaat is er verder onderzoek gedaan naar het mogelijke probleem in de motor. De data wees uit dat de temperatuur aan de lage kant was. Daarnaast waren er wat twijfels over de turbo en hebben we hier dus ook een ander exemplaar op gemonteerd. De motor zelf is betrouwbaar een vraagt geen aandacht, het is enkel het afstellen van de motor en ontsteking om alle facetten goed op zijn plaats te laten vallen. In Hoeven stond de volgende wedstrijd gepland. Hier is weer een nieuwe poging om deze facetten goed op zijn plaats te laten vallen. Easy Rider had de eer om de eerste afstand neer te zetten en deed dat goed. De eerste FP was een feit en direct werd duidelijk dat de sleepwagen strak stond afgesteld. Jan mocht als tweede zijn Moving Mountains voor de sleepwagen zetten en een spannend moment brak aan. Het optoeren ging goed en de eerste meters waren ook beter als de laatste wedstrijden. Echter reageerde de tractor nog steeds niet zoals het moest en ging het vermogen uit de motor. Ondanks dat werd de afstand ten opzichte van Made verdubbeld. Rond de 85 meter stond de combinatie stil. Iesel Diesel wist ook een finale plaats af de dingen. No surrender ging hier met 80 centimer over heen. Navigator met Bram Kools achter het stuur en Infinity hadden beiden problemen en kwam niet goed weg bij de start. Easy rider won de finale dik, dit mede vanwege het feit dat Iesel Diesel oogwaarschijnlijk problemen had met de ontsteking in de finalerun.

11-6-2017

Gisteren was de westrijd in Oudenhoorn. Na de westrijd in Oud Vossenmeer was er nog wat aanpassing benodigd en bleek dat de datalogger niet gewerkt had. Dit moest dus hoog nodig gefixt worden want data verzamelen is belangrijk op de tractor goed af te stellen. Deze goede afstelling is nog niet helemaal gevonden maar zal middels wedstrijden en testen beter moeten worden. De uitgelezen kans om in Oudenhoorn een nieuwe poging te wagen.

De klasse stond gepland om 21:15, maar dit werd ruim 22:15 door een kapotte sleepwagen in de Compact Diesel klasse, de klasse voordat de superstock Lights zouden rijden. De Moving Mountains haakt vandaag als laatste aan. Iesel Diesel zette een mooie Proeftrek neer, Infinity en Navigator hadden beide problemen aan de start. De Easy Rider zette de sleepwagen op overtuigende wijze over de 110 meter lijn. Ook de No Surrender leek dit te gaan doen maar strande net voor deze 110 meter. De Moving Mountains stond inmiddels voor de sleepwagen. Het optoeren begon en de eerste lampen gingen aan. Echter kwam de machine nauwelijks van zijn plek en een tweede poging ging niet veel beter. In de afstelling blijkt toch het een en ander niet goed te staan, maar de datalogger heeft zijn werk wel gedaan dus ondanks een uitermate teleurstellende wedstrijd hebben we toch data verzameld waarmee we de tractor verder kunnen afstellen. Easy Rider en No Surrender keerden beide terug in de finale die werd gewonnen door Easy Rider.
Voor de uitslag in Oudenhoorn klik hier--> Uitslag

17-5-2017

Inmiddels hebben wij aangehaakt op de eerste competitie wedstrijd in Oud-Vossenmeer. In de dagen voor deze wedstrijd is er door het team hard gewerkt om de aanpassingen die benodigd waren om de tractor om te bouwen van de Pro Stock klasse naar de Superstock Light klasse uit te voeren. Op vrijdag tegen half 7 diende de eerste mogelijkheid zich aan om de tractor te starten. Een spannend moment, maar gelukkig deed de tractor precies was hij moest doen en de tractor liep! Vervolgens was het zaak om van Dongen naar Oud-Vossenmeer te komen waar om half 9 in de avond de klasse zou beginnen. Alles werd op het vervoersmiddel, dat beschikbaar gesteld werd door LMB Doevendans, geladen en de rit naar Oud Vossenmeer begon.

Eenmaal in Oud Vossenmeer aangekomen werd de tractor gelost en werd er warm gedraaid voor de wedstrijd. Hier hebben wij de proeftrek en hebben wij de mogelijkheid om de eerste afstand neer te zetten. De Moving Mountains toerde op en bekend was dat het een en ander anders aan zou voelen als de Pro Stock machine. Na de eerste meters werd was het vermogen weg. Hierbij hadden we de mogelijkheid om direct nog een poging te doen of 6 plekken op te schuiven. Voor het laatstge werd gekozen. Dit om de opgedane data uit te lezen en de nodige checks te doen. Na de checks gedaan te hebben werd te tractor opgehaald voor de run. Echter wilde de tractor niet meer starten. Dit was dan ook de reden dat de Moving Mountains niet meer terug kon keren op de baan.

De wedstrijd werd gewonnen door No Surrender gevolgd door Infinity.

Bij thuiskomst is besloten om de motor helemaal uit elkaar te halen om alles te controleren. Als snel werd de oorzaak duidelijk. Het asje van de aandrijving van het methanol systeem bleek niet bestand tegen de krachten en is bezweken. De komende weken zal de motor verder uit elkaar gehaald worden om de nodige checks te doen en zal de schade gerepareerd worden.


27-3-2017

LMB Doevendans steunt Team Moving Mountains en is toegevoegd als sponsor.
Team Moving Mountains heeft een nieuwe sponsor toegevoegd aan de sponsorlijst. Wij danken Lmb Doevendans voor de steun!

Het bedrijf:

Bij Doevendans landbouwmechanisatie kunt u terecht voor levering, onderhoud en reparatie van land- en tuinbouwmachines. Al ruim 55 jaar zijn wij een vertrouwd adres in de regio. Ons vakkundig team bestaat uit vier monteurs, een magazijnmedewerker en een vertegenwoordiger. Door onze jarenlange ervaring en specifieke kennis bieden wij een hoogwaardige service. Bij Doevendans staan Vakmanschap, Service en Vertrouwen centraal.
Voor meer info: www.lmbdoevendans.nl

15-3-2017

Moving Mountains schrijft zich in voor de Light Superstock klasse

 

De Moving Mountains Pro Stock wordt momenteel omgebouwd tot Light Superstock. Dit betekend dat de tractor niet meer uit zal komen in de Pro Stock Klasse maar zal rijden tussen het deelnemersveld van de Light Superstocks. Hier is de tractor in 2017 dan ook voor ingeschreven bij de NTTO National. Deze klasse bestaat momenteel uit 7 inschrijvers te weten: Navigator, New Generation, No Surrender, Easy Rider, Ruff Stuff, Iessel Diesel en Moving Mountains.
Voor de nieuwe agenda zie links in de kolom of klik hier--> Agenda
Het grote verschil met de Pro Stock klasse is dat de motoren niet op diesel lopen maar op methanol. Dit betekend dat de motor geheel omgebouwd moet worden om op deze andere vorm van brandstof te kunnen lopen. De aanpassingen worden momenteel in sneltreinvaart doorgevoerd. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen!


24-06-2014

Onder het motto “kleine kinderen worden groot” is afgelopen winter besloten de andere kleine tractor geschikt te maken voor de Compact Diesel Light klasse. Jenny zal dit seizoen in de voetsporen treden van haar vader en achter het stuur kruipen van de kleine Moving Mountains. Op de wedstrijd in Made maakte ze haar zogenoemde Maiden Run. De eerste run op een rokende en lawaai makende tractor.

Terwijl de spanning toe nam op de gezichten van alle teamleden werd de tractor klaar gemaakt voor de wedstrijd. De motor warm draaien, de veilige brandweerende pakken aan en de helm op.

Langzaam maar zeker gaan de tractoren die voor Jenny staan weg. De tractor wordt aan de sleepwagen gekoppeld en Jan staat op de baan om Jenny de nodige instructies te geven. Ineens zijn de rollen omgedraaid. Niet Jenny kijkt hoe papa het doet, papa kijkt deze keer toe hoe zijn oudste dochter de gashendel open trekt en uiteindelijk een mooie 3e plaats in de klasse pakt.

Al met al een gezellig en geslaagd weekend. Voor Jenny, papa en de rest van de teamleden wacht volgende week weer een volgende wedstrijd in Hoeven. Vanaf dat moment begint het hele spektakel weer opnieuw.

27-05-2014

De wedstrijden in Staphorst en Stroe zijn inmiddels geweest. Vooralsnog wil de Moving Mountains Pro Stock niet datgeen wat wij graag willen, en dat is meters maken op de baan. Op de wedstrijd in Staphorst kwam de tractor nog voor de sleepwagen maar doordat Jan zijn tractor niet kon optoeren bleek het helaas niet mogelijk een afstand neer te zetten. In de week na Staphorst is een aantal mogelijke oorzaken nagekeken en veranderd met de hoop dat het in Stroe beter zou zijn. Dit bleek echter niet het geval. Bij het starten van de tractor werd eigenlijk vrijwel direct de afstelling van de brandstofpomp veranderd. Wat er ook veranderd werd, de Moving Mountains gaf geen thuis en is door het team besloten om niet aan te haken bij de sleepwagen. Over 3 weken staat de wedstrijd in Made op de planning. In de tussentijd zal er alles op alles gezet worden om het zogenoemde 'lek'boven te krijgen zodat we in Made wel goed aan de start staan. Alles zal tot de puntjes gecontroleerd en gecheckt worden om goed voor de dag te komen op onze thuiswedstrijd in Made! Tot dan!

17-05-2014

De winter is voorbij, de lente begonnenen het voorjaar op komst. Inmiddels zijn er een aantal drastische veranderingen doorgevoerd in Dongen. Dit hebben jullie wellicht gevolgd op Facebook. Vorig jaar was het eerste jaar dat de nieuwe Pro Stock op de baan kwam. Met een Amerikaanse T8 kap is het een plaatje om te zien, alleen nog wel in heb New Holland blauw. Inmiddels kunnen we melden dat, met dank aan onze sponsor BPS-Rijen het bekende geel aangebracht is op het plaatwerk! Zo kan iedereen direct herkennen dat de nieuwe tractor uit de stal van het Moving Mountains team komt.
Daarna zal er sinds jaren geen tractor deelnemen aan de Compact Diesel klasse. Na veel avonturen beleefd te hebben in deze klasse, met de Moving Mountains Gardenpuller en later ook met de Moving Hills, die zeker vele succesvolle kanten had komen de Moving Mountains Gardenpuller EN de Moving Hills niet meer aan de sleepwagen voor de Compact Diesel klasse.
De Moving Mountains Gardenpuller is afgelopen weekend naar Zwisterland gebracht naar zijn nieuwe eigenaar. Deze beste man volgde ons team op de voet en had al een tijdje een oogje op deze tractor. Wij wensen de nieuwe eigenaar van de tractor veel plezier en succes met zijn nieuwe tractor en doen toch wel met pijn in ons hart afstand van deze tractor.

De Moving Hills wordt omgebouwd voor de Compact Diesel Light klasse, betekend dit dus geen Moving Mountains geel meer in de Compact Diesel klasse.

Door deze veranderingen gaan we eigenlijk weer terug naar de basis. De Moving Mountains Pro Stock. Doordat er nu meer tijd beschikbaar komt is het makkelijker onze plannen met de grote tractor ook daadwerkelijk uit te voeren. Zo is deze winter de tractor helemaal uit elkaar gehaald om hem opnieuw op te bouwen. Alles is er uit geweest en er zijn een aantal dingen vervangen en aangepast om meer vermogen en balans te creeeren in de motor. De kop is aangepast, het blok is aangepast en onderandere de brandstofpomp is geheel nagekeken. Ondertussen is het chassis gespoten en zijn er nog wat problemen met de datalogger die verholpen dienen te worden.

Vandaag, 17 mei 2014 is de eerste wedstrijd in de Pro Stock Klasse. Deze wedstrijd in Staphorst begint om 13:00 uur waarna omstreeks 18:00 uur de Pro Stock klasse van start zal gaan. De mannen in de schuur zijn momenteel nog druk bezig om te zorgen dat de Moving Mountains voor de sleepwagen komt, al wordt het wel een race tegen de klok. Desondanks hebben wij er tot nu toe alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken!

Hopelijk zien we jullie in Staphorst vanmiddag!

08-09-2013

Gisteren stond de wedstrijd in Bakel op het programma. Dit jaar mocht de Pro Stock thuis blijven maar zouden de Compact Diesels zich wel laten zien. Zaterdag morgen voor 9:00 uur uit Dongen vertrokken om vervolgens kwart over 10 op de wedstrijd aan te komen. Alles direct uitgeladen en gereed gemaakt voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook was er een primeur. Antwan zou vandaag zelf niet achter het stuur plaats nemen. Yvonne de Jong, onder de meeste bekend als Kiss Mis van S.T.T.A. in Alphen en van de Full Pull kalender mocht vandaag een poging wagen. Yvonne mocht de klasse openen en deed dit keurig. Nadat ze de eerste keer iets te vroeg weg was, wist ze de tweede keer wel weg te komen en ging ze richting de 90 meter. Een mooie run. Helaas werd besloten de sleepwagen zwaarder te zetten. Ook de regen gooide roet in het eten. De baan werd afgedekt en na een goede 20 minuten werd het gelukkig weer droog. Besloten werd om de klasse van 19 tractoren te laten rijden met een zware sleepwagen zodat iedereen 1 keer zou trekken. Yvonne moest haar run dus overnieuw doen. Inmiddels waren er veel tractoren die problemen hadden met de balans. Zo ging The Matrix bijna volledig op zijn kant en stonden er meerdere tractoren dwars op de baan. Cobra II zette in een vroeg stadium de vlag op ongeveer 82 meter. Yvonne had in haar tweede poging minder geluk. Wederom was ze goed weg, alleen de Moving Mountains wilde heel graag het zelfde doen als in Alphen, inderdaad, over de lijn. Helaas een diskwalificatie tot gevolg maar dit mocht de stemming niet belemmeren. Vervolgens was het de beurt aan Wilbert. De motor was bij de start wat koud, maar ondanks dit was de Moving Hills weg. Rond de 30 meter verloor hij heel even zijn grip en begon de tractor te stuiteren, maar uiteindelijk kwam de balans weer terug in de machine, dit kostte hem wel enkele meters. The Legend had net daarvoor een afstand van 92 meter neergezet en Wilbert kwam hiervoor 5 meter te kort. Ondanks dat een verdiende 2e plaats, zowel in Bakel als in het Kampioenschap. Met 2 punten voorsprong op de Moving Hills feliciteren wij Risk II met het kampioenschap!

25-08-2013

Dit weekend hebben we de wedstrijd gereden in Alphen. Zowel de Pro Stock als de Compact Diesels hadden zaterdag en zondag hun competitiewedstrijd. Voor de Pro Stock betekende dit de laatste wedstrijd van dit seizoen. Het kampioenschap zou zaterdag beslist worden. In een druk Alphen werd om 22:30 uur de klasse geopend. Geholpen door een goede afstelling van de sleepwagen werd de klasse geopend door Running Diamond. Deze noteerde een afstand van ongeveer 100 meter, Deze afstand bleek de opening te zijn voor een mooie wedstrijd, Dams Rooster zette vervolgens de sleepwagen over de Full Pull lijn, Code Red, Mud Patrol en  Wickie Power maakte de finale compleet. Jan had problemen met zijn tractor, 2 van de 6 cilinders bleken niet goed te werken en zonder deze cilinders was een run uitgesloten. Dams Rooster opende de finale en zette een afstand neer van rond de 118 meter. Code Red en Wickie Power bleven hier ruim achter. Mud patrol, die kampioen kon worden, bleef als laatste over voor het thuispubliek reedt hij bijna 1 meter verder dan Dams Rooster, wat voor zowel de dag als algemeeen overwinning gingen Mud Patrol. Proficiat.

De Compact Diesels mochten rond de klok van half 3 aanhaken op zondag. In een grote klasse opende 't Saske de klasse waarna de sleepwagen zwaarder zou gaan. Risk II zette een scherpe afstand neer waar de rest zicht op stuk zou bijten. Met een verradelijke baan bij het startpunt was het voor vele lastig de tractor recht te houden. Vele moesten bijremmen en The Turtle en Baspro Power konden de tractor niet binnen de lijnen houden. Antwan zou alles of niets gaan rijden om eventueel nog iets aan het algemeen klassement te gaan doen. Ook zijn tractor trok naar rechts en zelfs zo erg dat hij zijn Moving Mountains niet binnen de lijnen kon houden. Ook hij werd gediskwalificeerd. Moving Hills moest ook flink bijremmen aan het begin van zijn run waardoor hij wat snelheid verloor. De 83 meter van Risk II bleek vandaag een horde te ver en Wilbert zette zijn tractor bij de 78 meter stil. Dit bleek achteraf genoeg voor een 2e plaats in Alpen.

Over twee weken zal in Bakel beslist worden wie zicht kampioen mag noemen van de Compact Diesels.

04-08-2013


Nadat de mannen de laatste weken hard gewerkt hebben aan de nieuwe tractor was het woensdag voor de eerste keer dat de Moving Mountains gestart kon worden. Een aantal keren starten om vervolgens het filter en alle andere zaken tussentijds te controleren om er zeker van te zijn dat er niets over het hoofd gezien wordt. Na woensdag hadden de heren nog maximaal 3 dagen om bijvoorbeel de zijbeplating om de nieuwe kap te maken en enkele andere laatste punten gereed te maken. De tractor is wat groter geworden, dus ook in de bus moesten een aantal aanpassingen gedaan worden zodat de tractor er exact in zou passen. En dit is gelukt, want de tractor past er op de milimeter in.

Zaterdag nog de laatste dingen op elkaar afgestemd want om 22:00 uur stond de wedstrijd in Lochem op het progamma. Rond de klok van 17:00 uur was iedereen gereed om in de bus te stappen richting het oosten van het land. Na een tikkeltje omgereden te zijn kwamen we rond 19:30 uur aan op het wedstrijd terrein in Lochem. Er werd besloten om eerst gezamelijk wat te eten, alvorens de tractor te lossen en alles gereed te maken voor de wedstrijd. Onder grote belangstelling werd de tractor uit de bus gereden en warm gedraaid voor de wedstrijd. Op de weegbrug werd de gewichtsverdeling aangepast.

Appy Power ging van de start met de proeftrek en al snel werd besloten om de sleepwagen zwaarder te zetten. Aan Jan was het de beurt om vervolgens in een vernieuwde Pro Stock van zijn maiden run te laten genieten. De start was goed en met een iets te zware neus ging de tractor van start. Rond de 71 meter kwam de tractor tot stilstand en zaten de eerste meters van de nieuwe combinatie erop. Na de Moving Mountains ging de Dams Rooster en de Easy Rider van start maar geen van tweeen kwamen over de 110 meter en wederom werd besloten om de sleepwagen lichter te zetten. Dat wil zeggen dat alle tractoren die gereden hadden hun run overnieuw moesten doen. Niemand leek in staat met een lichtere sleepwagen over de 110 meter te trekken en dit was dus ook niet het geval. De Moving Mountains kende een slechtere 2e run dan de eerste. Door het dichtvallen van de noodstop kreeg de tractor niet genoeg lucht in de motor waardoor de tractor niet van zijn plaats kwam. Mud Patrol moest zich een extra keer melden voor de sleepwagen omdat de eerste run de afstand niet gemeten was. Dams Rooster had een felle brand onder de motorkap, maar had zich wel geplaatst voor de finale. DieselRoss bleek hierbij de sterkste te zijn, voor de Appy Power en de Mud Patrol. Dams Rooster keerde niet terug in de finale.

Al met al hebben we een goed gevoel overgehouden aan de eerste wedstrijd. Mede door de 1e run weten we ongeveer wat de nieuwe tractor doet en hoe de afstelling moet zijn. Deze week wordt bekeken hoe we weer zo goed mogelijk aan de start zullen verschijnen bij de nieuwe wedstrijd.

14-07-2013

Terwijl de zon hoog aan de hemel stond en de temperatuur op liep tot + 25 graden stond vandaag de wedstrijd in Silly (belgie) op het programma. De Compact Diesels waren de weken na Hoeven gereed gemaakt. Moving Mountains werd voorzien van een nieuwe turbo en daarnaast werden enkele kleine wijzigingen toegepast. Bij de Moving Hills werd een aanpassing gedaan aan de banden zodat de tractor een betere grip zou krijgen op de baan. Aan de Pro  Stock wordt momenteel nog hard gewerkt en voornemen is om volgende week zaterdag in Aagtekerke voor het eerst op de baan te verschijnen.

Risk 2 opende rond de klok van half 12 de wedstrijd. De sleepwagen bleek wat te licht te staan, en ook na de run van 't Sakse werd er nog een aanpassing gedaan aan de sleepwagen. Nummer 3 op de lijst was de Moving Hills. Wilbert parkeerde de sleepwagen ruim over de 100 meter en er werden geen aanpassingen gedaan aan de sleepwagen. The Easterbunny lukt het ook om in de finalte te rijden voordat het de beurt was aan Antwan om zijn Moving Mountains ook bij zijn teamgenoot te plaatsen. De start was goed en direct na de start gingen de twee voorbanden de lucht in. Zoals meerdere teams koos ook de Moving Mountains ervoor niet recht naar het einde te gaan maar naar de buitenkant van de baan te trekken. Hierdoor moest Antwan noodgedwongen van het gas af om niet gediskwalificeerd te worden en de run eindeige in een uiteindelijke achtste plaats. Doordat 't Sakse en Risk 2 de proeftrek opnieuw mochten doen zetten deze hun machine ook over F.P. Cobra II deed dit kunstje ook dus we kregen een finale van 5 tractoren. Hierin moest Wilbert de eerste afstand neerzetten. Met een sleepwagen die zwaar afgesteld stond zette hij een afstand neer van over de 54 meter. 't Sakse bleek hier het dichtste bij te komen en pakte plaats nummer 2 gevolgd door Risk II. Cobra II en The Easterbunny sloten het rijtje af.30-06-2013

Vandaag was de wedstrijd in Hoeven. Omdat de grote tractor niet klaar is zijn we alleen met de Compact Diesels richting Hoeven gegaan. De Compact Dieselklasse stond gepland om 13:00 uur. Veel tractoren hadden moeite om weg te komen bij de start. Antwan zou als tweede starten. Het optoeren klink goed maar wanneer hij verder wilde toeren dacht de tractor er anders over. Om nog even goed te kijken wat er aan de hand was besloten we de tractor 6 startplaatsen naar achteren te schuiven. Het bleek dat de noodstop dicht gevallen was. De tweede run ging dan ook gelijk een heel stuk beter. Het optoeren was goed en de voorwielen kwamen van de grond. Als 1 van de weinige na 't Saske en Risk 2 stond Antwan in iedergeval al in de finale. Ook Wilbert moest laten zien dat zijn tractor voorbij de 100 meter kwam en na goed optoeren ging de tractor in de ketting hangen en sleepte hij de sleepwagen over de 100 meter. The Legend maakte de finale compleet. In de finale was Antwan met iets te weinig toeren van start waardoor de motor niet de gevraagde PK's kon leveren en stopte de combinatie op 16 meter. Risk 2 en The Legend reden alle twee naar een afstand van rond de 75 meter. Aan Wilbert de taak om zich te richten aan deze afstand. Weer gingen de banden omhoog maar de echte snelheid kwam deze keer niet in de combinatie en daardoor haalde hij 68 meter. Risk 2 was eerste, gevolgd door The Legend, Moving Hills, 't Saske en Moving Mountains.

De Pro Stock tractor is nog niet helemaal klaar. Het spruitstuk moet nog in elkaar gelast worden en electronica moet aangesloten worden samen met de datalogger. Hopelijk gaan we het halen om voor Silly op de baan te komen, maar we houden jullie op de hoogte!

 


16-06-2013

Na een roerige drukke en intensieve week, stond dit weekend Made’s Powerweekend op het programma. Zoals jullie inmiddels zullen weten, is het helaas niet gelukt om de grote Pro Stock op tijd klaar te maken. Daarom waren we genoodzaakt om zaterdag de wedstrijd aan ons voorbij laten gaan. 

Zaterdag halverwege de middag werd de gang ingezet richting Made om daar de wedstrijd te bekijken en te genieten van een hapje en een drankje. Met een biertje in de hand hebben we eerst de wedstrijd gekeken en daarna nog een feestje gevierd.

Om half 1 op zondag stond de Compact Diesel klasse op het programma. Nadat de tractoren nog een laatste check gehad hadden werden ze gewogen en naar de baan gesleept. Gelijk daarna kon begonnen worden met het warmdraaien want de klasse stond inmiddels al op het punt van beginnen. Voor ons team mocht de Moving Hills de spits afbijten. De start was goed maar echte snelheid kwam niet in de combinatie. Desondanks haalde Wilbert toch het einde van de baan, maar omdat we niets van onze voorgangers gezien hadden wisten we niet of de afstand nu goed of slecht was.

Moving Mountains startte als laatste van de klasse. Dit beloofde een run te worden die we niet meer snel zullen vergeten. Na optoeren en de eerste twee meter ging de combinatie in de ketting van de sleepwagen hangen en ging hij strak en voornamelijk heel hard naar het einde van de baan. Een goede run dus.

In de finale zagen we bij de Moving Hills eigenlijk het zelfde beeld als in de 1e run. De grip was niet maximaal en dit was terug te zien aan de afstand. Een 3de plaats zou het later worden.

De Moving Mountains ging weer in netjes in de ketting hangen alleen ging hij steeds verder naar de zijlijn. Antwan besloot niet teveel risico te nemen door van het gas af te gaan. Het is namelijk beter punten te halen dan gediskwalificeerd te worden. Het resulteerde in een 2e plaats.

Al met al een gezellig en goed weekend voor het team met een nette 2e en 3e plaats. Uiteraard vonden we het leuk dat jullie erbij waren en we zien jullie graag over twee weken in Hoeven.11-06-2013

Er zijn enkele nieuwe foto's geupdate op Facebook en via de site! Dit alles over de nieuwe Pro Stock tractor, waar momenteel hard aan gewerkt wordt! Kijk snel op Facebook of hier -->Nieuwbouw Pro Stock

08-06-2013


Zoals jullie de vorige keer  gelezen hebben zijn we druk bezig met het bouwen van de nieuwe Pro Stock tractor. Het kwam qua tijd niet geheel slecht uit dat de wedstrijd in Bassevelde afgelast was. Dit gaf onze technische mannen weer wat meer ruimte om de tractor in orde te krijgen. Het scheelt tenslotte 3 weken tussen de wedstrijd Bassevelde en de wedstrijd voor volgende week in Made.

Inmiddels zijn de Compact Diesels zover dat ze dit weekend kunnen starten. Zo kan er grotendeels bekeken worden of er geen vreemde zaken tegen het licht komen na de wijzigingen van afgelopen winter.

De Pro Stock krijgt inmiddels ook duidelijke vormen. Hier worden, wanneer het uit komt en eraan gedacht wordt, regelmatig foto's van gemaakt. Deze foto's worden met jullie gedeeld via de volgende link. NIEUWBOUW PRO STOCK  Hier  staan een aantal foto's weergegeven van de opbouw van de tractor, en deze zullen aankomende week nog aangevuld worden. Links naast de foto staat de omschrijving van wat je op de foto ziet.

Hou de site in de gaten voor meer nieuws, en hopelijk zien we jullie aankomend weekend op Powerweekend Made.

Hier rijden wij op zaterdag avond met de Compact Diesels, en op zondag staat de Pro Stock klasse gepland.

22-05-2013

 

Aankomend weekend staat de wedstrijd in Bassevelde (Belgium) op de planning. Zowel de Compact Diesels als de National klasse zullen daar verreden worden. De Moving Mountains Gardenpuller is op een aantal punten gewijzigd. Zo zitten er nieuwe zuigers in de motor en zit er een andere krukas in. Daarnaast is het inlaat wiel ook vernieuwd en zodoende staat hij weer voor de volle 100% in de werkplaats te wachten op de eerste wedstrijd van dit seizoen.
De Moving Hills is op alle punten nagelopen maar echte drastische veranderingen zijn hier niet doorgevoerd.
 
De grote Moving Mountains kende het afgelopen seizoen een aantal structurele problemen. Zo was het standaard dat voor iedere wedstrijd een klein variabel gewicht was. Dit zorgde er vervolgens voor dat niet gekozen kon worden voor een ideale gewichtsverdeling. Daarnaast volgde de aandrijflijn altijd zijn eigen weg waardoor de tractor of naar links, of naar de rechterkant van de baan trok wat vaak resulteerde in het bijremmen onder de run. Vrijwel iedereen weet dat remmen snelheid en dus meters kost en dit dus niet gewenst is.
 
Al met al heeft het ons doen besluiten om een nieuwe componenten tractor te bouwen waardoor deze kwaaltjes verholpen worden en we bovenal met een betere balans op de baan kunnen verschijnen.

Ondanks de krachtige inspanning van de mannen in de schuur zijn we genoodzaakt ons af te melden voor de wedstrijd in Bassevelde aankomend weekend. Dit geeft ons 3 weken extra voor de volgende wedstrijd in Made.
Onderstaand een aantal foto’s om een kleine impressie te geven van de nieuwe tractor.
       
14-05-2013

Zaterdag 4 mei hebben wij een dag georganiseerd voor sponsoren en vrienden van het Moving Mountains Team. Het is niet te ontkennen dat deze mensen stuk voor stuk het gehele team een warm hart toe dragen. Om nu eens werkelijk deze mensen de gelegenheid te geven een kijkje in Dongen te nemen is deze dag georganiseerd. In de dagen voorafgaand aan deze dag werd alles in gereedheid gebracht.
Vanaf 14:00 uur was het mogelijk om onder het genot van een hapje en een drankje onder een gezelllige sfeer kennis te maken met de huisvesting van het team en de werkplaats waar de tractoren te zien waren. Naast de tractoren waren ook alle randzaken zoals de draaibank en de freesbank te bewonderen. Wanneer er behoefte was om meer te weten te komen kon iedereen vragen stellen en hier is ook nadrukkelijk gebruik van gemaakt. Dit was een geslaagde dag en wellicht komt er in de komende jaren een vervolg van deze dag. Een leuke afsluiter van de dag: Iedereen kreeg een mooie gadget aangeboden.

Voor enkele foto's klik hier: 4 mei 2013

26-02-2013

Onlangs hebben wij een nieuwe sponsor aangetrokken. Dit is Rietveld Aandrijfassen uit Oosterhout. Het bedrijf is gespecialiseerd in het repareren en balanceren van aandrijfassen, het verlangen van chassis, leveren en repareren van compressoren etc. Uiteraard bedanken wij dit bedrijf hartelijk voor deze gunning. Voor meer informatie over dit bedrijf kijk op hun site. www.rietveldaandrijfassen.nl

05-02-2013

De voorlopige wedstrijdkalender voor de Compact Diesels en Pro Stock voor het seizoen 2013 is toegevoegd aan onze site en is te vinden via deze link --> Wedstrijdkalender 2013

28-01-2013Nu het winter is wordt de kachel in de schuur flink opgestookt. Behalve het koude weer buiten staat de winter altijd in het teken van onderhoud, sleutelen, bedenken en uitvoeren van diverse plannen om de tractoren sterker, betrouwbaarder en beter te maken voor het nieuwe seizoen. Ook dit jaar worden weer menig uren in de schuur in Dongen doorgebracht. Momenteel wordt er onder andere gewerkt aan de Moving Mountains Gardenpuller. Het idee is om de tractor lichter te maken zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid en sterkte van de machine. Door de tractor lichter te maken, kunnen bij  de wedstrijden meer gewichten aan de tractor gehangen worden. Door deze gewichten verder voorop of achterop de tractor te hangen kan onder andere de balans worden bepaald. Dit kan dan weer positief doorwerken op de afstand.

 

De motor van de Moving Mountains Pro Stock ligt inmiddels ook in de schuur om nagekeken te worden. Het gehele blok zal grondig geïnspecteerd worden en wanneer er schades aan het licht komen zal dit opgelost worden.

Daarnaast zijn er nog een aantal activiteiten voor andere teams. Zo staat er een Compact Diesel uit Denemarken binnen. Er is gevraagd of er tijd was om een complete achteras te maken. Inmiddels zijn de vorderingen in een ver stadium. Ook heeft truckpullingteam VTN ons gevraagd een aantal aanpassingen te doen aan de brandstofpomp en de opbouw naar het blok. Dit blok en deze pomp staat inmiddels ook in de schuur van Dongen waar eigenhandig alle materialen gemaakt zullen worden om de pomp op te bouwen. 

Ook komen er geregeld een aantal teams richting Dongen om de brandstofpompen te testen. Met onze eigen testbank is het mogelijk de pompen af te stellen.

Binnenkort worden de wedstrijddata's bekend voor het nieuwe seizoen 2013. Wanneer u binnenkort deze site bezoekt zult u deze online vinden.

17-09-2012


Afgelopen weekend stond de wedstrijd in Bakel op het programma. Deze wedstrijd is de laatste van het seizoen 2012. Na de wedstrijd in Tzum met de Pro Stock zat er wat gruis in. Gezien de tijd en het werk wat er nog op de planning stond is besloten niets aan de Pro Stock te doen. In de week voor de wedstrijd in Bakel is hard gewerkt aan de Red Dragon uit Denemarken. Deze compact diesel was overgekomen naar Dongen om daar voorzien te worden van een geheel nieuwe aandrijflijn met bijbehorende achteras. Deze tractor was inmiddels ingeschreven als demo in Bakel. Nadat de mannen enkele dagen vrij hadden genomen om deze tractor gereed te maken stond de aanhanger zaterdag middag vol met 3 Compact Diesels. Twee gele en één rode. De Compact Diesels stonden al klaar voor de wedstrijd omdat de vorige wedstrijd in Alphen afgelast was.

 

Zaterdag avond kwamen we aan in Bakel waarna we snel onze tent opgezet hebben en een hapje gegeten hebben. Na enkele pinten heeft iedereen zijn bed opgezocht om zich klaar te stomen voor zondag.

De zondag was het goed weer. Een lekker zonnetje op een wedstrijddag is ook wel eens lekker! In de Compact Diesel klasse zou vandaag het kampioenschap beslist worden tussen Moving Hills en The Legend. Wilbert stond voor de wedstrijd met slechts 2 punten voor op The Legend. Ook om de plaatsen 3 en 4 werd nog gestreden. Antwan stond namelijk slechts een half punt achter Cobra II Reloaded.

In de kwalificatie ronde, waar tamelijk veel demo’s aan de start verschenen ging de eerste demo gemakkelijk over de Full Pull lijn. Ook Red Devil had weinig moeite om zich te plaatsen voor een finale. Vervolgens was het de beurt aan Wilbert. Het optoeren ging goed en ook de start was goed. Ook zijn run oogde gemakkelijk en ook hij stond in de finale. Antwan had met zijn Moving Mountains goed opgelet want ook hij reedt ook over de full pull lijn. Cobra II Reloaded, The Legend en Risk II deden het zelfde dus dit betekende een finale van 6 tractoren.

Red Devil leek in de finale te vroeg weg te rijden en kwam zette de vlag op 39 meter. Wilbert ging vervolgens over die afstand heen en zette de vlag op 65.66 meter. Het was afwachten of deze afstand genoeg was voor de titel. Cobra II kwam vervolgens richting de vlag maar strandde voor de 60 meter. Antwan had in de 1e run problemen opgelopen met de toevoerleiding van de brandstofpomp. Tijdens het optoeren kreeg de tractor te weinig diesel waardoor hij helaas niet verder kwam dan enkele meters. Cobra II verzekerde zich met een 3e plaats in het kampioenschap. Vervolgens ging The Legend op jacht naar de vlag. Wegens turbo problemen kon er echter niet het volle vermogen uit de machine gehaald worden en stopte de combinatie op 25 meter.

Op dat moment is Wilbert met zijn Moving Hills Nederlands Kampioen Compact Diesels 2012!! Antwan is met zijn Moving Mountains vierde geworden in het eindklassement.

Later in de middag was het de beurt aan de Pro Stock klasse. Ook hier was het nog spannend in het kampioenschap met Appy Power, Mud Patrol en de leider in het klassement Dams Rooster. Met een sleepwagenafstelling die niet al te zwaar was reden Mud Patrol, Easy Rider, DieselRoss, Code Red, Dams Rooster en Running Diamond een full pull. Wickie Power had na de wedstrijd op zaterdag dusdanige schade dat ze op zondag niet konden rijden. Trail’n Error kon de combinatie niet binnen de lijnen houden en werd gediskwalificeerd. HyTec Rednek en Screaming Deere haalden de 100 meter niet. Jan zette zijn tractor voor de sleepwagen en ging de Moving Mountains op weg naar de 100 meter. Met de neus ver van de grond schaarde hij zich ook bij het rijtje finalisten.

In deze finale was de afstand van Mud Patrol de afstand waar iedereen zich op mocht gaan richten: 89.25m. Easy Rider kwam dicht in de buurt maar ging er niet overheen. Met een flinke klap in de run stopte het hart van de Dieselross voortijding met leven. Code Red liep goed en ging er met 4 meter overheen. De Moving Mountains had vervolgens zin om aan de buitenkant van de baan te rijden. Jan moest vervolgens flink op de rem wat hem zichtbaar meters kostte. Met een ruime 83 meter voorlopig een 4e plaats. De Dams Rooster moest vervolgens proberen om de winst binnen te halen. In een goede run lukte dit en reden ze zich naar plaats nummer 1. Dit betekende genoeg punten voor het kampioenschap en wij willen hen daarmee van harte feliciteren!

Running Diamond reed vervolgens iets over de afstand van Jan heen wat uiteindelijk inhield dat er vandaag in Bakel een 6e plaats voor ons was weggelegd en een 6e plaats in het algemeen klassement.

Wij willen alle sponsoren, vrienden, fans en alle anderen die zich op wat voor manier ook voor ons ingespannen hebben bedankten voor dit seizoen en kijken nu al uit naar hopelijk een even gezellig en sportief seizoen in 2013!

 Maar eerst gaan we genieten van het binnengehaalde kampioenschap. Moving Hills kampioen Compact Diesels 2012!!

16-9-2012

Gisteren stond de puntenwedstrijd voor Tzum op het programma. In het verre friesland mochten de Pro Stock uit gaan vechten wie naar het EK gaat en wie eventueel een voorschot kon nemen op het kampioenschap.
De organisatie had er alles aan gedaan om de wedstrijd door te laten gaan ondanks de vele regenval van een dag daarvoor. Als laatste klasse van de avond reden de ProStocks. Dit was omstreeks 19:30 uur.

Easy Rider vertrok met de proeftrek. In een lange, naar grip zoekende run sleepte hij de combinatie over de 100 meter. De sleepwagen bleef staan. Bij de tractoren erna werd duidelijk dat er nauwelijks grip in de baan te vinden was. Alle runs duurde gemiddeld twee keer zo lang dan gebruikelijk. Appy Power en Dams Rooster wisten de finale te bereiken. Ook Wickie Power had met nieuwe onderdelen in de motor een lange weg naar de finale wat de motor zeker niet ten goede kwam. Dieselross kwam twee meter te kort voor de finale en ook Running Diamond kon zich niet in de finale rijden. Mud Patrol had het meeste pech. Om een EK veilig te stelen moest er minimaal een finale gereden worden maar een flinke klap net voor de helft van de baan betekende het einde van de turbo en het einde van de run. Hytec RedNeck lukte het niet om goed weg te komen. Jan had de sleepwagen rechts van de baan gezet. Na het optoeren klom zowaar de neus omhoog en aan de rechtse kant bleek wel enigzinds wat grip te zitten. De tractor liep al beter als voorgaande wedstrijden en ook wij stonden weer eens in de finale. Ook Code Red lukte dit.

In de finale zette Easy Rider een goede afstand neer van over de 100 meter. De rest mocht zich hierop gaan richten. Appy Power kon als enige hieraan voldoen. Dams Rooster, Code Red kwam hier niet aan. De Wickie Power kwam helaas door pech niet veel van zijn plek.

Jan had de sleepwagen op dezelfde plek gezet als de eerste run. Na het optoeren trok de tractor gelijk naar de zijkant van de baan waardoor een hevige remcorrectie nodig was. De Turbo plofte een keer maar de tractor bleef goed aanhouden. Al slingerend over de baan, waardoor de snelheid eruit ging, werd de 93 meter aangetikt. Een 5e plaats was het gevolg, maar vooral het feit dat de tractor 'gewoon'' aan bleef houden was al een mooie prestatie.

Volgende week is het EK waar wij niet hoeven te rijden, maar die week daarna is het de laatste wedstrijd in Bakel waar wij zowel met de Pro Stocks rijden als met de Compact Diesels. Hierbij vertegenwoordig Wilbert met zijn Moving Hills de voorlopige 1e plaats en heeft Antwan nog kans om 3e te worden in het eindklassement. Graag tot dan!


15-08-2012

Vandaag was de wedstrijd in Zele. Onder het genot van een lekker fel zonnetje zou de Pro Stock klasse rond 13:00 uur aanhaken. De Moving Mountains was na de wedstrijd in Montfoort niet uit de bus geweest. De Compact Diesels werden nog nagekeken, en er werd nog wat gedaan voor andere teams zodat deze ook konden rijden in Zele. Heavy Boy mocht voor het eigen publiek de klasse openen maar de turbo had geen zin om op druk te komen. Vervolgens reedt iedereen zich in de finale behalve Easy Rider. Ook de Moving Mountains kon de 100 meter redelijk gemakkelijk halen. De start was goed en de neus klom in de lucht. Een mooie run en een mooie Full Pull.
Zo hard als het in de kwalificatie bij iedereen ging zo vreemd was de finale. Dieseross, Appy Power, Dams Rooster en Screaming Deere gingen allemaal kapot of de motor kon het niet aan. De eerste goede run was van Running Diamond en deze zette de sleepwagen op 93 meter. Alleen Mud Patrol ging hier overheen en vervolgens bleef Trail'n Error 10 centimeter achter de groene tractor.
Jan kreeg ook in de gaten dat de start zwaar was. Hij was goed weg maar de tractor moest heel hard werken om de wielen rond te krijgen. Nabij de 50 meter ging het vermogen eruit en rond de 66 meter was de snelheid er helemaal uit. Echter was een mooie 6e plaats het resultaat.

Bij de compact diesels begon Flower Power The Legend met een proeftrek. Wilbert starte als 3e en de sleepwagen was wederom lichter gegaan. De start was fraai, echter had de machine geen grip. Bij de 20 meter werd het grip gevonden en Wilbert zette zijn Moving Hills stil op 66 meter. Omdat we het gevoel hadden dat er meer in zat besloten we de proeftrek over te doen. Risk II zette de machine buiten de baan evanals Cobra Reloaded. Antwan kende een goede run en reed naar de 65 meter. Net daarvoor zette Flower Power de vlag op 65.31 meter waar Antwan 20 cm op toe moest geven. De 2e run van Wilbert was een stuk minder als de eerste. Waar in de 1e run nog grip gevonden werd was dit in de 2e run eigenlijk nauwelijks het geval. De wielen gingen hard rond maar grip werd niet gevonden. met meer als 10 meter achter de eerste afstand stopte de combinatie op 53 meter wat resulteerde in een 4e plaats achter Massive Friction. Antwan werd keurig tweede.
 

12-08-2012

Gisteren stond de wedstrijd in Montfoort gepland. Onder een lekker ochtendzonnetje werd de tractor gewassen en ingeladen. De kleine compact diesels bleven in Dongen want deze hadden geen wedstrijd in Montfoort. Rond half 11 kwamen we in Montfoort aan waar het nog rustig was. Onze klasse stond aan het einde van de dag gepland en Jan mocht halverwege het deelnemersveld starten. Nadat we een aantal klasses bezichtigd hadden bleek al snel dat er een zonnetje door moest komen wilde de baan goed worden. Dit gebeurde ook vrij snel en de baan werd met het uur beter. Rond een uur of 3 besloten we de tractor warm te draaien en om vier uur was het de buurt aan Code Red om de klasse te openen. De proeftrek ging over de 100 meter en de sleepwagen ging zwaarder. DieselRoss kwam niet aan de Full Pull. Appy Power zag vervolgens dat hij de vlag voorbij reedt. Ook Dams Rooster, Mud Patrol, Wickie Power, Trail 'n Error, DieselRoss en Code Red in zijn 2e poging lukte het om een Full Pull te rijden. De Moving Mountains was goed weg, de motor zakte relatief ver terug in toeren en rond de 90 meter snakte deze een keer naar adem en vervolgens was de snelheid er direct uit. Jammer maar helaas geen finale plaats voor ons. Ook Aadri kon met schade aan zijn motor niet terug keren in de finale. In de finale zette Mud Patrol de vlag op 110 meter. Het was vervolgens aan de rest om zich erop stuk te bijten. En inderdaad. Dat gebeurde. Code Red kwam snelheid te kort en ook Appy Power kreeg niet genoeg grip op de baan. Dams Rooster kwam nog het dichtste in de buurt met 104 meter. DieselRoss had wat problemen met de motorkap. Op driekwart van de run ging deze namelijk open waardoor hij het gas dicht moest trekken en gediskwalificeerd werd.

Wij hopen dat onze tractor geen schade opgelopen heeft want dindsag vertrekken we namelijk al naar Zele waar alle 3 de tractoren woensdag moeten rijden. Hopelijk zien we jullie daar!

10-08-2012

Vorige week heeft een groot deel van het team genoten van een paar dagen vakantie in Oostenrijk. Enkele maanden terug is gevraagd of wij demo wilden rijden aan de Kopeinersee in Oostenrijk. Uiteraard hadden wij hier wel oren naar en met het goede weer in het vooruit zicht (en een groot meer in de buurt) kon het een ideale vakantie worden. En relaxe, en een wedstrijd. Vorige week dinsdag vertrokken om vervolgens op woensdag morgen in Oostenrijk aan te komen. Na een paar dagen relaxe, bergen beklimmen en vooral zwemmen, zou zondag de demo gereden worden met de Pro Stock tractor.  De tractor was na de laatste wedstrijd in Lubersac zonder schade teruggekomen dus hier was nauwelijks iets aan gedaan.

Onder een fel zonnetje met een graad of 30 begon het al goed druk te worden. Samen met Blue Hazard en Dark Side Of The Moon zouden we de Oostenrijkers laten wat Nederland in huis had. Blue Hazard zag met een goede run de tractor over de 100 meter eindigen. Jan had met zijn Moving Mountains meer moeite om de snelheid erin te houden. Met al het gewicht achterop klom te tractor van voor mooi omhoog, tot de turbo na 50 meter een keer plofte en meteen het vermogen weg was. Ook Dark Side Of The Moon kon niet aan de 100 meter komen. De bedoeling was dat alle tractoren 2 keer zouden trekken, echter had de Blue Hazard in de eerste run dusdanige schade opgelopen dat deze niet terug konden komen.
In de tweede run ging alles een stuk beter. Er waren enkele aanpassingen gedaan en dit bleek goed uit te pakken. De start was wederom goed, de tractor klom omhoog en dit keer hield hij wel aan tot het einde van de baan. Een mooie Full Pull was het resultaat en ook het publiek vond dit hoorbaar mooi. Die avond nog zijn we weer vertrokken naar Nederland. Met enige strubbelingen aan de bus (uitlaat los) kwamen we maandag rond avond thuis van een leuk weekje Oostenrijk.

Inmiddels is de tractor weer gecontroleerd en staat hij alweer klaar voor de wedstrijd in Montfoort die morgen verreden zal worden. Alleen de Pro Stock klasse zal aanhaken dus we laten de Compact Diesels deze keer thuis.
Vervolgens is er woensdag 15 augustus alweer een nieuwe wedstrijd in Zele (Belgie). Hier zullen wel alle tractoren van het team aan de start verschijnen.

29-07-2012


Afgelopen weekend mochten de tractoren, na 2 afgelaste wedstrijden weer eens van zich laten horen. In de weken voor de wedstrijd in Aagtekerke is druk gezocht naar het op hol gaan van de Moving Mountains Gardenpuller. Ook werden enige motorische aanpassingen gedaan aan de Pro Stock tractor met de hoop meer vermogen te genereren.
In Aagtekerke lag een baan die zeer weinig grip had. Dit was bij de Compact Diesels meteen al goed te zien. De Moving Mountains van Antwan liep goed maar moest helaas genoegen nemen met een tweede plaats achter The Legend.
Wilbert kwam met zijn Moving Hills niet verder dan een 5e plaats. De machine kon zijn vermogen niet overbrengen op de baan waardoor de combinatie te weinig snelheid kreeg.
De Pro Stock klasse kampte met hetzelfde probleem. De Dams Rooster kwam het dichste bij de 100 meter, gevolgd door Mud Patrol op 1 cm en DieselRoss. De Moving Mountains ging beter van start dan we de laatste wedstrijden gewend waren en ook de turbo's hielden langer stand. Echter hielden ze het de laatste meters van de run voor gezien. Al met al was er tevredenheid over de vooruitgang die er geboekt was.

Vervolgens alles snel ingeladen omdat een dag later de Demo met de Pro  Stock gepland stond in Lubersac (F). Ook hier liep de tractor goed en zijn we met een goed gevoel en zonder schade huiswaarts gekeerd van een druk weekendje Tractorpulling!

21-06-2012

Afgelopen weekend was het, zoals de meeste van jullie wellicht weten, Powerweekend Made.

In de week voorafgaand aan dit weekend moest er nog het een en ander gebeuren in de schuur. Zo bleek bij controle van het filter van de Pro Stock dat deze kapot was. Dit wees er dus op dat er veel vuil in de olie zat die afkomstig was uit de motor. Geen goed teken dus. Na de motor deels gedemonteerd te hebben bleken de nokvolgers ver versleten. Deze waren dus aan vervanging toe. Nadat dit gereed was is alles weer in elkaar gezet en stond de tractor vrijdag aan heb begin van de avond klaar om geladen te worden.

De Moving Hills bleek nog in orde te zijn dus hier is vrijwel niets aan gedaan. De Moving Mountains gardenpuller had echter meer te voortduren gekregen. Deze is geheel gedemonteerd, en om niets aan het toeval over te laten is er een nieuw blok ingelegd. Dit blok kwam donderdag avond terug van DSP en kon dus vanaf dat moment opgebouwd worden. Met nog een andere turbo op de motor was de tractor zaterdag morgen klaar.

Nadat alles gewassen was zijn wij zaterdag rond de klok van 11 vertrokken naar Made. Hier hebben wij de tent opgebouwd en een aantal klassen bekeken.

Zondagmorgen moest er op tijd warm gedraaid worden. Rond de klok van 12 zou de Compact Diesel klasse namelijk van start gaan. Beide tractoren hadden moeite met het warmdraaien. De Moving Hills wilde niet gemakkelijk starten, en de Moving Mountains deed het eigenlijk te goed en ging meerdere malen op hol. De Moving Hills kon voor de aanvang van de wedstrijd nog gerepareerd worden, maar dit mocht helaas niet zo zijn voor de Moving Mountains. De opties werden afgewogen en Antwan besloot jammer maar helaas zich af te melden voor de wedstrijd.

Een aantal tractoren had al gereden voordat Wilbert mocht aanhaken met zijn Moving Hills. Zonder enig besef wat de rest nu eigenlijk gedaan had zette hij zijn tractor voor de sleepwagen. In een run waar aan het begin weinig snelheid in zat kwam hij tot aan de 66.70 meter. Nadat de wedstrijd was afgelopen zijn we eerst maar gaan vragen wat nu de uitslag was. Hieruit bleek dat Wilbert 8 cm verder was dan Cobra II Reloaded. Een overwinning was daar, gevolgd door de Cobra en Red Devil.

Rond de klok van half 5 was het de beurt aan de Pro Stock klasse. Heavy Boy mocht de klasse openen maar kon niet volgende snelheid in de baan krijgen om een full pull te behalen. Dit gingen de mannen van DieselRoss en Wickie Power een stuk beer af. De Moving Mountains had hier beduidend meer moeite mee. Rond de 50 meter haakte de turbo gedeeltelijk af en nog voor de 95 meter stond de gehele combinatie stil. Jammer maar helaas hebben wij geen finale kunnen rijden in Made. Dams Rooster werd 1e, gevolgd door Easy Rider en Wickie Power.

Deze week gaan we bekijken wat er aan de hand is en alles weer klaarmaken voor onze wedstrijd in Hoeven aanstaande zondag. Uitslagen Made met dank aan het Wickie Power team.10-06-2012


Na de wedstrijd in Emmeloord voor de Compact Diesels was al snel duidelijk dat er de nodige uren gesleuteld moesten worden om de tractoren weer goed op de baan te krijgen in Staphorst. De Moving Hills was ongeschonden uit de strijd gekomen. De andere Compact Diesel had echter wat meer problemen. Zo bleek er motorisch toch wel wat schade aan de motor te zijn. De kop bleek gescheurd te zijn en ook de krukas had ook enige schade. Het heeft uiteindelijk de hele week gekost om de tractor voor zaterdag klaar te krijgen.
Bij de Pro Stock hebben we de turbo na laten kijken en hier is ook het een en ander aan veranderd.

Uiteindelijk stond vrijdagavond alles geladen om zaterdagmorgen vroeg te vertrekken naar Staphorst. Om 11:00 uur stond hier de Compact Diesel klasse gepland en om 14:00 uur de Pro Stock klasse. Er waren al 3 tractoren van start gegaan voordat Wilbert als 4e zijn Moving Hills aan de sleepwagen mocht haken. De sleepwagen was 3 keer verzet en dus had Wilbert automatisch een proeftrek. De baan was niet van beste kwaliteit en voornamelijk voor de 50 meter had deze weinig grip. Wilbert toerde op en was goed weg. Ondanks de matige baan kreeg hij snelheid in de combinatie en reed vervolgens rechtstreeks naar het einde van de baan. Een mooie run en een mooie Full Pull. De eerste trekker voor een mogelijke finale.

Ook Antwan mocht vervolgens proberen Wilbert te volgen richting een finale. Ook dit optoeren ging goed en ook Antwan was goed weg met zijn Moving Mountains. Er kwam voldoende snelheid in de combinatie en ook Antwan stevende af richting een Full Pull. Onder de run begon de motor flink te roken en over de Full Pull lijn bleek er een klein brandje onder de motorkap te zijn. Na deze geblust te hebben werd besloten niet terug te keren in de finale. The Legend en Flower Power lukte het ook om in de finale te rijden. Zodoende kregen we 3 tractoren in de finale, waarbij Wilbert als eerste een afstand neer moest zetten. Met een zwaardere sleepwagen zette hij een goede afstand van 74 meter neer. Flower Power bleef hier met een meter of 5 achter en werd 2e. The Legend sloot het podium af met een 3e plaats.

In de Pro Stock klasse mocht Jan proberen de finale te rijden. Met hoge vlammen op de uitlaat stond zijn tractor voor de sleepwagen. Na wat hulp van Wilbert begon het optoeren en was hij weg. De baan was er in de tussentijd niet beter op geworden en had nu helemaal geen grip meer aan het begin. Bij de 50 meter pakte de baan aan en kwam er snelheid in de combinatie. Het lukte Jan om zijn Moving Mountains in de finale te rijden. Dit werd ook gedaan door DieselRoss, Wickie Power, Dams, Running Diamond, Code Red en Appy Power. Running Diamond en Dams konden door technische problemen echter niet terug keren.
In de finale was het Aadri die als eerste mocht starten. Bij de 70 meter ging het mes van de sleepwagen in de grond en dit was te zien aan de tractor die strijd vervolgens moest staken bij de 79 meter. Elke tractor had hier last van. Toch lukte het DieselRoss en Appy Power voorbij te rijden. Deze zouden ook eerste en tweede worden gevolgd door Wickie Power.

Moving Mountains kende een goede start waarna de snelheid in de combinatie begon te komen. Toen het mes bij de 70 meter in de grond viel was dit toch iets te veel van het goede en er stond een afstand van iets meer als 74 meter op het scorebord. Code Red wist zich nog iets verder te rijden als Jan en werd 4e. Jan werd met zijn Moving Mountains uiteindelijk 5e.

Deze week zal alles weer gecontroleerd worden om vervolgens vrijdag af te reizen naar onze thuis wedstrijd in Made. Wij hopen jullie daar te begroeten!

Voor het filmpje klik hier-->>Film

31-05-2012

We kunnen u melden wat we met een goed gevoel terug kijken of de eerste competitie wedstijd van die seizoen, vooral omdat we weer met alle 3 de tractoren op de baan stonden en dat nog wel op 2 verschillende wedstijden wat het er allemaal niet makkelijker op maakte. Op de warme 2e pinksterdag van dit jaar vertrok de prostock al optijd naar Didam, er waren helaas nog wat problemen de de lucht voorziening van de motor, de turbo wil niet op toeren blijven waardoor de motor ter ver inzakt, dit resulteerde in een afstand van 98,83 meter, net niet genoeg voor een fullpull dus. Appy power won de wedstijd gevolgd door DieselRoss en Code red, de Moving Mountains belande uiteindelijk op de 6e plaats. De turbo is er inmiddels al af en zal ter observatie weg gebracht worden.

In Emmeloord boekte Antwan met de compact diesel een mooie overwinning met een wat zwaar afgestelde sleepwagen was 69,27 meter genoeg voor de winst in de klasse 2e werd Massive Frictoin en 3e The Legend. Moving Hills kwam met een goed lopende motor maar zonder grip niet verder dan een afstand van 54,23 meter en werd hier mee 5e. Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde eerste wedstrijd, wij gaan de "de puntjes op de i zetten en hopen jullie op de eerst volgende wedstijd over 2 weken in Staphorst weer te zien

Hier vind je de film van de Compact Diesels van de wedstrijd in Emmeloord--> Compact Diesels25-05-2012

Hier dan eigenlijk weer eens een update vanuit de werkplaats in Dongen en we hebben de afgelopen winter weer niet bepaald stil gezeten en weer veel voor andere fanatieke sport fanaten gemaakt.

Zo is er dit seizoen zelfs een team uit Denemarken die met een motor van ons gaan rijden. Deze motor hebben wij deze winter geheel klaargemaakt en is vervolgens vervoerd naar Denemarken.
Met nog een paar uur voor de eerste wedstrijden op de klok zijn we druk bezig met het gereed maken van onze eigen tractoren. Aanstaande maandag zullen voor ons de eerste wedstrijden gereden worden. De Compact Diesels rijden maandag middag in Emmeloord. De Pro Stock zal zijn wedstrijd afwerken in Didam.
De Compact Diesels zijn in dit voorjaar flink onderhanden genomen. Na een seizoen dat wat moeizaam verliep door de vele schadegevallen aan de motoren is geprobeerd om de tractoren weer betrouwbaar te maken zoals voorheen eigenlijk altijd het geval was. Er zijn in eigen productie nieuwe zuigers gemaakt die als het goed is wel de gevraagde capaciteiten aan kunnen. Daarbij zijn beide tractoren nog wat aangepast met het oog op het reglement.
De Pro Stock heeft een kleine verandering ondergaan aan het chassis maar de grote verandering zit hem in de nokkenas. Deze nokkenas wordt nu uitgevoerd met rollers. Deze onderdelen zijn aan het begin van de week binnengekomen en zoals jullie wellicht zullen begrijpen wordt er nu druk gesleuteld om dit weekend de tractor te starten.

Wat betreft ons betreft gaat het een mooie seizoensopening worden! Wellicht zien we jullie maandag bij één van de twee wedstrijden!


12-09-2011

Afgelopen weekend is de laatste wedstrijd van het seizoen gereden in Bakel. Zaterdag rond de middag zijn we vanuit Dongen vertrokken om er een leuk weekend van te maken. Als eerste klasse in de avondsessie op zaterdag zouden de Compact Diesels starten. In deze klasse zou vandaag het kampioenschap bepaald worden. Cobra II Reloaded en The Legend zouden uiteindelijk strijden mp de titel. Ondanks de 6 centimeter na beide runs in het voordeel van The Legend wist Cobra het kampioenschap binnen te halen.Van harte hiermee. Antwan kon bij een goede prestatie de derde positie in het kampioenschap overnemen. Het optoeren ging goed en al snel bracht de Moving Mountains Gardenpuller snelheid in de combinatie. In een rustige run zette Antwan zijn tractor voorbij de 72 meter. Dit was uiteindelijk voldoende voor een 4e plaats. Voor Wilbert zat het wederom niet erg mee met de Moving Hills. Net voor de run werd de ontdekking gedaan dat de norzel voor de turbo afgebroken was. Toch werd besloten met de Moving Hills van start te gaan. De motor kon echter niet de snelheid van de wielen bolwerken. Na het op laten komen van de koppeling had de motor niet genoeg vermogen en helaas werd slechts een afstand van 4 meter neergezet.

Op zondag stond zoals gewoonlijk de Pro Stock klasse op het programma. Wederom stonden er veel tractoren aan de start. Op een baan die de eerste 30 meter weinig grip had maar zich daarna redelijk oppakte reden Appy Power, Dieselross, Trail "n error, Code Red en Mud Patrol een full pull. Code Red zou niet meer terug komen vanwege schade aan de kop. Jan mocht gaan proberen zijn Moving Mountains ook in de finale te zetten. Het optoeren ging goed en deze keer hield de motor zicht goed staande. In een redelijke balans wist ook Jan zijn tractor in de finale te rijden. In deze finale had Dieselross problemen en kwam niet verder dan 21 meter. Appy Power zette een afstand neer van 92 meter. Mud Patrol volgende met 85 meter. Trail 'n Erro stuurde de John Deere naar de 83 meter. Als laatste van de klasse mocht Jan proberen zijn gele Moving Mountains richting de afstanden te rijden. Met al het gewicht op de kont had de tractor niet voldoende snelheid om verder te komen als 81.92. Dit was voldoende voor de vierde plaats en wij waren hier tevreden mee als afsluiter van het seizoen.

Wij gaan deze winter hard werken volgend jaar weer betrouwbare tractoren op de baan te krijgen en willen iedereen hartelijk bedanken die ons dit seizoen op wat voor manier dan ook geholpen heeft. Natuurlijk zien we jullie graag volgend jaar weer terug!

Voor de film van Bakel klik hier-->Bakel 2011
09-09-2011

Dit weekend staat voor ons al weer de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma, morgen reizen we af naar Bakel waar we op zaterdag deel zullen nemen in de compact diesel klasse en op zondag zullen we nog éénmaals aan haken in de prostock klasse. Deze week zijn we druk bezig geweest met het zelf vervaardigen van zuigers voor de Moving Hills, we hopen hiermee een goede stap in de richting van de toekomt te kunnen zetten en de betrouwbaarheid van de machines hiermee terug te vinden. Of het allemaal werkt zoals we bedacht hebben weten we morgen pas maar vanmiddag klonk het in elk geval veel belovend. Foto's van de zelf gemaakte zuigers vind je in ons fotoalbum bij werkplaats 2010/2011.

 
29-08-2011

Na de wedstrijd in Zele Hebben we de compact diesels uit elkaar gehaald. Bij Antwan was de koppakking kapot en bij Wilbert was er wederom schade aan de zuigers. Antwan heeft zijn koppakking vervangen en Wilbert heeft besloten om de wedstrijd in Alphen over te slaan omdat de juiste onderdelen niet gereed waren.De grote heeft vorige week nog een demo gereden in Boucounville. Hier waren wat problemen met de koppeling die we opgeslot hadden.
In Alphen stonden zowel de Compact Diesel klasse als de Pro Stock klasse vroeg op het programma. Antwan had net voor de wedstrijd wat problemen met de stuurinrichting maar deze konden op tijd verholpen worden. Op het moment dat hij moest rijden had alleen The Maniac een Full Pull gereden. Het optoeren ging goed en Antwan was in 1x weg. En de run ging de tractor richting de Full Pull lijn maar kwam een halve meter te kort voor een full pull waardoor een tweede plaats het resultaat was.

In de Pro Stock klasse stond de Moving Mountains halverwege de klasse op de startlijst. Voordat Jan aanhaakte waren er al diverse Full Pulls gereden. Jan toerde zijn tractor op en er begon snelheid in de combinatie te komen. Echter zakte de motor iets te ver in toeren waardoor de turbo zijn druk verloor. Dit resulteerde in een afstand die niet genoeg was om mee te doen in de finale. De finale werd gewonnen door Code Red, gevolgd door Neighbours Nightmare en Dieselross
We danken jullie allemaal voor jullie suport en hopen jullie in Bakel te zien.
Voor het filmpje kijk bij filmpjes

15-08-2011

Na de wedstrijd in Gulpen had de Moving Mountains Gardenpuller schade aan de motor. Hier is een nieuwe motor in gelegd. Daarnaast was de schade aan Moving Hills weer gerepareerd zodat deze mee kon naar Zele met een goede achteras. Ook de Moving Mountains Pro Stock was weer gerepareerd. In de versnellingsbak bleek een moer losgelopen te zijn.

Op de 15e van augustus staat zoals altijd de wedstrijd in Zele gepland. Wij zijn zondag vertrokken naar Zele om daar de geslaagde feestavond bij te wonen. Na maandag uitgeslapen te hebben scheen een lekker zonnetje. De Compact Dieselklasse begon rond 1 uur en na alles warmgedraaid te hebben mocht Wilbert aanhaken met zijn Moving Hills. Op dat moment was nog geen full pull gereden. Het optoeren bleek bij Wilbert niet te gaan zoals het normaal zou moeten gaan en waarschijnlijk zit er iets niet goed in de motor. Dit was teleurstellend. Antwan moest de achtervolging inzetten op Cobra II en Luctor et Emergo die beide een full pull hadden gereden. Het optoeren ging goed en ook Antwan wist zijn tractor over de 100 meter lijn te krijgen maar wederom had de motor wat problemen zodat besloten werd niet in de finale terug te komen. Alleen Risk 2 reedt nog een full pull wat resulteerde in een 4e plaats.

Rond de klok van half 5 was het tijd voor de Pro Stock klasse. Als tweede zou Jan aanhaken maar door en technisch mankement werd besloten 6 plaatsen op te schuiven. Dieselross, Wickie Power, Appy Power, Code Red, en Trail N Error part II reden allen een full pull. Jan die mocht zich gaan richten op deze afstand. Het optoeren ging goed maar de turbo liet de Moving Mountains in de steek. Dit resulteerde in een matige run waarbij de full pull lijn net niet gehaald werd. Heavy Boy, Running Daimond en Mud Patrol reden wel een full pull. Appy Power won de wedstrijd voor Dieselross en Wickie Power

klik hier voor de foto's--> Zele  voor de video ga naar de pagina Filmpjes


25-07-2011

Na een nacht en een dag flink doorgesleuteld te hebben zijn we zaterdag toch met 3 tractoren naar Gulpen vertrokken. De Pro Stock, de Moving Mountains Gardenpuller en de Red Devil vulden deze keer de vrachtwagen en de combinatie. Die Moving Hills kon niet meer tijdig gerepareerd worden.
Zaterdag in Gulpen aangekomen waar het koud en droog was. Dit was zondag morgen tot half 11 wel anders. Het regende en er was al veel regen gevallen. Toch is het de gehele dag op een paar druppels na drooggebleven.

In de Compact Dieselklasse mocht Antwan als eerste zijn tractor over de baan proberen te krijgen. Het vliegwiel was weer gemonteerd en ook de banden waren wat bewerkt. Het optoeren ging goed en toen Antwan vertrok ging de neus helemaal de lucht in maar bleef daarna keurig net boven de grond hangen. Met een zware sleepwagen erachter kwam hij tot de 62 meter. Een klein brandje onder de motorkap mocht de pret niet drukken want de balans is immers wel eens slechter geweest. Monique stuurde haar Dinkey Digger via de andere kant van de baan richting de 62 meter maar verloor eerder de grip waardoor deze bij 55 meter kwam. The Legend kon aan deze afstand geen gehoor geven en moest de strijd staken voor de 50 meter. Op deze volgorde werd het podium dan ook gevuld.

In de Pro Stock klasse mocht Wickie Power als eerste aanhaken. Deze ging gemakkelijk naar de full pull en ook Appy Power  deed dit. Daarna werd besloten de sleepwagen zwaarder te zetten waardoor de runs over gedaan moesten worden. Dieselross, Easy Rider, Mud Patrol en Appy Power bleven tussen de 90 en 100 meter steken, Aadri van der Veeken sleepte zijn tractor wel over de 100 meter waardoor hij de dag winnaar werd. De Moving Mountains had problemen met de versnellingsbak. Bij het opkomen van de koppeling schoot hij uit zijn versnelling waardoor Jan een teleurstellende laatste plaats in beslag nam.

De komende drie weken zijn er geen wedstrijden waardoor we alle drie de tractoren grondig zullen nakijken zodat we op 15 augustus weer allemaal aan de start van de wedstrijd in Zele kunnen staan.

Voor foto's van Gulpen klik hier--> Gulpen 2011
Voor de film klik hier-->    Gulpen 2011

23-07-2011

Gisteren hebben wij een demo gereden in Tzum. Hier waren wij gevraagd om met de Compact Diesels te rijden en een run met de Pro Stock te maken. Er waren 7 tractoren van de Compact Diesel klasse aanwezig en naast de Pro Stock was Herbie en Burning Madness aanwezig om een demo te geven. De Pro Stock stond om half 9 voor de sleepwagen. De baan had erg weinig grip en de sleepwagen stond erg zwaar. Er werd besloten om alle gewichten achterop te gooien in de hoop dat er nog wat grip gepakt kon worden. Dit bleek niet het geval. Van de 0 tot de 100 meter bleeft de tractor van Jan met de neus op de grond en kwam er geen snelheid in de combinatie. De motor heeft lang moeten werken om aan het einde te komen. Ondanks dat de temperatuur niet hoger was dan normaal leek de koppakking toch niet goed te zijn. Met het oog op zondag werd direct besloten de tractor nog voor Gulpen te demonteren.

Rond half 10 mochten de Compact Diesels laten zien wat ze konden doen in Tzum. Ook hier kwam duidelijk naar voren dat de baan erg zwaar was en dat er weinig grip in zat. Wilbert toerde zijn Moving Hills op en de eerste keer was hij te vroeg weg. De tweede keer leek alles er een stuk beter uit te zien. Het optoeren ging goed en hij liet rustig de koppeling opkomen, tot de stang van de koppeling afbrak. Dit betekende einde wedstrijd.

De tractor van Antwan Biemans gaf met het starten problemen. Het leek alsof de startmotor van de tractor kapot was. Deze werd gedurende de wedstrijd van de tractor van Wilbert afgehaald om zo het probleem te verhelpen. Naar demontage van de startmotor werd duidelijk dat de startkrans los lag. Alle bouten waren afgebroken en ook voor de Moving Mountains Gardenpuller was het einde verhaal.

Het team besloot alles direct in te laden en terug te rijden naar Dongen waar we rond half 2 waren. De tractoren werden gelost en het sleutelen aan 3 tractoren kon beginnen. In groepen van 2 werden alle tractoren gedemonteerd om te kijken wat er aan de hand was. Bij de Pro Stock werd inderdaad duidelijk dat, na de motor deels gedemonteerd te hebben, de koppakking niet goed was. Ook de kopringen zijn niet zoals ze horen. Rond de klok van 5 lag hij ver genoeg uit elkaar om zaterdag in elkaar gezet te kunnen worden.

De Moving Hills bleek zeer grote schade te hebben aan de aandrijflijn. Naast een getordeerde as waren er diverse bouten in de wielnaven afgebroken en diverse aliminium assen ingelopen. Dit hadden we eerlijk gezegd niet verwacht en met het oog op zondag en nog twee tractoren zal het moeilijk worden om de Moving Hills goed op te lappen voor zondag.

De Moving Mountains Gardenpuller heeft ernstige schade aan het vliegwiel en de starterkrans. Ook de krukas zal vervangen moeten worden. Het is de bedoeling dat deze tractor zondag wel zal rijden. Er is tot vanmorgen laat gesleuteld en sommige hebben een uurtje geslapen. Er zijn gisteren tussen de werkzaamheden foto's genomen die je kunt zien door op de volgende link te klikken-->Schade Tzum

Als het goed is staat het overgrote deel vandaag weer in elkaar waardoor we onze reis zullen vervolgen naar Gulpen om daar morgen de competitiewedstrijd te rijden. Een film van de run van de Pro Stock proberen we vandaag op de site te zetten als het binnen de planning past.

19-07-2011

Afgelopen zondag hebben wij de westrijd in Staphorst gereden. Bij aankomst van de wedstrijd werd ons medegedeeld dat alle klasses gereden zouden worden met een Floating Finish. Dit wil zeggen dat de maximale af te leggen afstand 110 meter bedraagd en dat elke tractor 1x zal trekken.

Bij de compact diesel klasse stond de sleepwagen dan ook zwaar. Antwan kende wederom een goede start en er leek geen vuiltje aan de lucht voor een goede run. Echter had de achteras hier hele andere gedachten over en deze liep schade op waarna de trekker door onbelans begon te bokken. Dit resulteerde erin dat hij van het gas af moest en met een zware sleepwagen is het dan direct gedaan.

De Moving Hills had na de wedstrijd in Silly een kapotte zuiger. Deze is de afgelopen week vervangen. Ook Wilbert zijn start was goed waarna de combinatie de gewenste snelheid maakte met een goede balans. Na een meter of 70 begon de motor ineens zwaar te lopen en ging het vermogen en dus de snelheid uit de combinatie. Echter was het genoeg voor een 3e plaats.

De Moving Mountains Pro Stock kampte in zijn run met problemen met de koppeling. Gedurende de run steeg het toerental van de tractor wat erop wijst dat het vermogen van de motor niet overgebracht wordt op de baan. Jan besloot na iets meer dan 50 meter dan ook van het gas af te gaan om meer schade te voorkomen. Het filmpje vind je onder het kopje Filmpjes

Inmiddels in de achteras van de Moving Mountains Gardenpuller gerepareerd. Ook de vooras is opnieuw gericht. De Moving Hills heeft wederom problemen met de zuiger. Deze zullen deze week vervangen worden.

De Pro Stock staat in twee stukken om de koppeling te repareren. Ook zal de motor nogmaals nagekeken worden en wellicht zullen er nog een aantal aanpassingen plaats vinden voor aankomend weekend.

Dit weekend zullen wij een demo met onze 3 tractoren rijden in Tzum op zaterdag. Vervolgens is het de bedoeling dat wij onze weg vervolgen richting Gulpen waar we zondag aan de start staan voor de competitiewedstrijd. Wellicht zien we jullie op 1 van deze dagen.

 

12-09-2011

Zaterdag hebben we een demo gereden in Montfoort. Hierbij hebben we twee runs gemaakt waar we een aantal dingen uitgeprobeerd hebben.

Gisteren is de wedstrijd gereden in Silly. Als eerste klasse waar wij in actief zijn moest de Compact Diesel klasse. Er stonden slechts 7 tractoren aan de start. De start was zonder veel grip waar na vier meter ineens volop grip was. Antwan was als tweede en in een onstuimige run schoot het stuur los. De voorwielen van zijn tractor plaatsen zichzelf over de lijn en dit betekende een diskwalificatie. Cobra II was daarna die de sleepwagen over de 90 meter stil zette. Dinkey Digger had ook een onstuimige run en kwam tot net over de 66 meter. De Moving Hills had ook last van de zware start. Wanneer de tractor grip pakte kon de motor dit niet verwerken. Hierdoor ging de motor dood en Wilbert kwam niet over de 5 meter. Dit resulteerde in een 5e plaats voor Antwan en 6e Wilbert.

 Bij de Pro Stock mocht Blue Hazard de spits afbijten. De trekker kwam echter niet goed op toeren en er werd 6 plaatsen opgeschoven. Vervolgens mocht Jan het met zijn Moving Mountains gaan proberen. Het optoeren ging goed en met een slechte balans werd de full pull net niet gehaald. De afstand was 99.30 meter. Toch hebben wij besloten om de afstand te laten staan. Mede doordat de tractor op 5 cilinders liep. Mud Patrol, Wickie Power, Trail ’n Error Part II en Blue Hazard vulde de finale. Hierbij ging Wickie Power er met de winst vandoor, gevolgd door Mud Patrol, Trail ’n Error part II en Blue Hazard. Wij zijn 5e, gevolgd door Code Red en Easy Rider. Appy Power had een pomp die van tijd is gelopen.

Klik hier--> Video Montfoort
Klik hier--> Video Silly

06-07-2011

Om te beginnen zijn wij gevraagd om een demo te geven in Montfoort. Hierbij zal tot op heden alleen de Pro Stock aanhaken en dit zal aanstaande zaterdag plaats vinden.

Na de wedstrijd in Hoeven moest er het een en ander nagekeken worden. Bij de Moving Hills was direct duidelijk dat het frame het zwaar heeft gehad. Op enkele plekken was deze krom en deze moest dan ook recht gemaakt worden. Hierbij is de vooras opnieuw gericht en zijn de gewichten weer aan het frame gemonteerd. Met de motor bleken geen problemen te zijn, dit was tevens te zien aan het filter.
De Moving Mountains Compact Diesel heeft in Hoeven veel olie verloren. Gelukkig zit er geen gat in het blok en het is nog niet helemaal duidelijk wat nu precies de oorzaak is.
De pro stock heeft in Hoeven op 5 zuigers gelopen. De 1e verstuiver bleek defect te zijn waardoor het ontbrak aan voldoende vermogen. Dit is inmiddels opgelost. Zondag zullen wij met drie tractoren aan de start in Silly staan.

Foto's van de Compact Diesels in Hoeven vindt je hier-->> Foto's Hoeven

Daarnaast hebben wij twee nieuwe vrienden mogen ontvangen die bereid zijn om het team te steunen. Kijk hiervoor bij Moving Mountains Vrienden. Wij willen deze personen hartelijk danken voor hun steun!
 

26-06-2011 Update

Na de wedstrijd in Didam heft Wilbert het probleem gevonden van zijn koppeling. Tevens is de pomp van de Moving Mountains Compact Diesel opnieuw op de testbank geweest.

Vandaag moesten de Compact Dieselklasse hun wedstrijd verreiden in Hoeven. Op een baan die veel grip had was het Antwan die als 5e de sleepwagen naar een goed einde mocht proberen te krijgen. Het optoeren ging goed en Antwan was ook goed weg. Echter begon de trekker weer goed te bokken. De achteras begaf het en dit vond de motor ook niet erg grappig. Hier is dus serieus werk voor.

Wilbert ging ook goed van start. Er zat veel snelheid in de combinatie maar ook Wilbert zijn Moving Hills begon te bokken. Ondanks 4 wielen van de grond hield hij het gas erop maar inmiddels was hij al wat gewichten verloren. Ook hij moest dus van het gas af. Doordat hij zijn gewichten verloor was hij gediskwalificeerd voor de wedstrijd. Antwan was lang 3e maar in de laatste run werd hij voorbijgereden door The Maniac voorbij gereden.

 De wedstrijd werd gewonnen door The Legend gevolgd door Addiction en The Maniac.

Veel teams hebben de komende weken weer wat te doen want er werd veel schade gereden.

Update
 De baan was zoals we al wisten vrij zwaar. Dit was ook te merken aan de afstanden die gezet werden door de teams. Niemand wist erg overtuigend een full pull te rijden maar desondanks waren er 6 tractoren die de 100 meter vol maakte. Dit lukte Jan op een meter 5 of na. De Moving Mountains ging goed van start en na 40 meter zal alles er goed uit. Daarna liet een verstuiver het afweten en dit kwam de turbo niet ten goede dus deze besloot het er ook bij te laten zitten. Jan kreeg zijn combinatie nog naar de 96 meter. Dieselross ging er met de winst vandoor en Wickie Power eindigde als tweede. Deze week is er voor ons in iedergeval wat te sleutelen maar dit lezen jullie later. Wij vertrekken nu weer richting Dongen.

 18-06-2011
Na de wedstrijd in Didam was in ieder geval duidelijk dat er goed gekeken moest worden naar de beide Compact Diesels. De Moving Mountains Gardenpuller sloeg een aantal keer op hol en dit probleem moest opgezocht en uiteraard verholpen worden. Na een grondige inspectie bleek de pomp niet goed te zijn. Door de pomp op onze eigen testbank te zetten werd snel duidelijk hoe de pomp afgesteld moest worden om de motor niet meer op hol te laten staan. Gelukkig was dit euvel snel verholpen. In het filter bleek niets te zitten dus gelukkig heeft de motor hier weinig mee geleden.
De Moving Hills had problemen met de koppeling. De koppeling is afgelopen week geinspecteerd en ook deze is weer helemaal in orde voor de wedstrijd in Made. Echter zat er vuil in het filter waardoor de motor uit elkaar moest. Hier was eigenlijk niets aan te zien. Wel bleek de turbo een tikje te hebben gehad en deze is ook gerepareerd afgelopen week.

De Moving Mountains Pro Stock had zijn 1e run na de vele aanpassingen goed doorstaan. Het filter was schoon en dit geeft een goed gevoel voor de betrouwbaarheid! Wel bleek een verstuiver van de 1e cilinder niet helemaal zijn werk te doen en ook deze is de afgelopen week gerepareerd.
Al met al is er in een korte week toch weer veel werk verzet en is het team gisteren rond half 10 in de avond vertrokken naar het wedstrijdterrein in Made.
In Made zullen wij zondag om 14:00 uur met de beide Compact Diesels aan de start staan waarna om 16:00 uur de Pro Stock klasse van start zal gaan. Laten we hopen dat de weergoden ons in iedergeval droog weer bieden!

Er zijn nog foto's toegevoegd van Didam. Klik hier-->Foto's
13-06-2011 UPDATE

Als laatste klasse van de dag stond de Pro Stock klasse op het programma. Dit was voor ons de eerste wedstrijd waar tot uiting moest komen of de aanpassingen aan de motor zinvol waren geweest. Appy Power zette in zijn eerste run een Full Pull neer. Dit beloofde wat te worden voor de rest van het deelnemersveld. Renate mocht als tweede aanhaken in de klasse. Ze kwam met de Blue Hazard tot tegen de 90 meter. Easy Rider kwam niet aan de Full Pull. Daarna was het de beurt aan de Moving Mountains. Jan had al aangegeven in de hoogste versnelling van start te gaan en dit deed hij dan ook. De tractor kwam goed weg en zakte nauwelijks in toeren. Echter moest Jan bijremmen om de trekker binnen de lijnen te houden. Dit kostte teveel kracht waardoor Jan strandde net voorbij de 91 meter! Al met al waren we daar tevreden mee omdat alles er nog netjes uitzag! Mud Patrol, Wickie Power en Code Red maakte de finale compleet en Appy Power, gevolgd door Wickie Power en Mud Patrol legde beslag op de podiumplaatsen.

Alles bij elkaar zijn we tevreden met het resultaat. Er is weer heel dat data verzameld en zover we nu in kunnen schatten valt de schade mee. Dit is een belangrijk gegeven voor volgende week waar we jullie hopelijk allemaal drie mooie runs kunnen laten zien! Tot volgende week!

De compact dieselklasse in Didam is zojuist afgelopen. We kunnen concluderen dat dit niet de dag is voor onze tractoren. Antwan had al wat problemen met de toeren van zijn Moving Mountains Gardenpuller. Nadat het optoeren gelukt was moesten we nog even wachten tot de wedstrijdcommissie de baan in orde had. Antwan moest als 4e zijn kunsten laten zien. Het team besloot om de tractor voor de sleepwagen te duwen en daar de tractor aan de gang te helpen. Toch verliep het optoeren van de tractor niet zoals we gehoopt hadden. De brandstofpomp functioneerde niet naar behoren wat ertoe leidde dat  de tractor niet goed kon starten. 

Wilbert mocht met zijn Moving Hills als 8e de sleepwagen zetten. Even daarvoor had hij zijn tractor probleemloos warm gedraaid. Na de eerste startpoging kwamen er te weinig toeren in de tractor. Ook na de tweede keer was dit het geval. Door de aanpassing die gedaan is aan de versnellingsbak blijkt niet alles goed afgesteld te staan. Terwijl de motor niet op toeren was begon de tractor al te rijden. Dit terwijl de Wilbert de koppeling helemaal onderin had.

Al met al is dit niet de dag van onze compact diesels. We zullen voor de wedstrijd in Made de experimenten achterwege laten en alles afstellen vanuit de betrouwbare basis zoals we vorig seizoen gereden hebben.

Aan het einde van de middag zullen we ons op gaan maken voor de Pro Stock klasse! Zoals jullie begrijpen willen wij ons dan revancheren! 

Voor de uitslagen van de Compact Diesel klasse klik --> Hier12-06-2011


Deze week is er hard gewerkt in de schuur van de het team. Zoals eerder gemeld is er het een en ander naar de spuiter gebracht om te laten spuiten. Dit is donderdag terug gekomen en het resultaat mag er zeker zijn! Het ging hier vooral om onderdelen van de twee Compact Diesels. De Moving Hills was op een paar details na klaar en ook de Moving Mountains Gardenpuller ging nu in een snel tempo richting het einde zodat deze tractoren optijd klaar zouden zijn voor de wedstrijd in Didam. De Pro Stock daarintegen moest nog opgebouwd worden. Dit vergde nog wel wat energie maar inmiddels kunnen we melden dat deze voor het eerst gelopen heeft. Er zijn nieuwe zuigers in de motor geplaatst en ook de nieuwe turbo is gemonteerd. Foto's hiervan zijn hier te zien door op Werkplaats 2010/2011 te klikken. Gister avond hebben wij de Pro Stock gestart en op een paar kleine dinge na bleek alles naar wens te zijn. Het filmpje hiervan is hier te zien. Vannacht is tot een uurtje of 3 doorgewerkt om de details af te werken zoals beschermkappen etc. Vanmorgen nog snel even de tractoren gewassen en inmiddels zijn we met ons bekend span afgereist naar Didam om daar morgen onze eerste wedstrijd van het seizoen te rijden!

29-05-2011

Deze week is er heel de week door hard gewerkt aan de tractoren en  gelukkig niet zonder resultaat, de motoren van de 2 compact diesels hebben afgelopen week namenlijk weer voor het eerst dit jaar gelopen. Alles wat nog voorzien moest worden van een kleurtje hebben we deze week weg gebracht naar onze sponsor Cabanier in Rijen die er voor zal zorgen dat alles er weer spik en span bij komt te staan. Ook zijn we inmiddels begonnen met het in elkaar zeten van de motor van de prostock, de motor zal komende week weer in de trekker gehangen worden om vervolgens verder afgebouwd te kunnen worden. Als alles mee zit hopen we die volgend weekend te kunnen starten. Enkele foto's van de werkzaamheden afgelopen weer vind je in het fotoalbum
 
22-05-2011

Met nog 3 weken te gaan voor de eerste wedstrijd op 2e pinksterdag in Didam hier weer een kleine update van de werkzaamheden in de werkplaats. Na het testen van nog een aantal brandstofpompen zijn we weer aardig door het werk heen wat we voor andere teams nog moesten uitvoeren. Nu hebben we dus alle tijd om onze eigen trekkers gereed te maken voor de eerste wedstijd, dit zal nog een hele klus worden want 3 weken lijkt nog heel veel maar voor je het weet zijn ze voorbij.

We hebben deze week het motorblok van de prostock weer terug gekregen, het lag bij onze sponsor DSP die er voor gezorgd heeft dat de originele cilinderbussen weg gekotterd zijn en de astappen van de krukas op maat gemaakt zijn. Via deze weg nogmaal hartelijk dank hiervoor!! Zelf hebben we het motorblok nu op de freesbank liggen om er de laatste hand aan te leggen, ook moest de passing van het tussentandwiel van de distributie even opgeschoon worden. Foto's van deze werkzaamheden vind je hier in het fotoalbum.

Aan de compact diesels zal de komende week de hele week gewerkt worden, het is namelijk de gewoonte van de heren om de laatste week voor de eerste wedstrijd vrij te nemen maar omdat de wedstrijd van Kruisland nu niet door gaat hebben we na deze week dus nog een paar weken de tijd. Wij houden jullie op de hoogte ....
  
01-05-2011

In de werkplaats plaats is het zo nu en dan een drukte van belang, de Mean Machine staat bijna om zijn wielen en zal daarna bij het team thuis in Den Hout verder afgebouwd worden. De Cobra II is nog een week terug geweest waar in we de laatste dingen afgemaakt hebben en de motor afgesteld hebben. In middels heeft deze trekker zijn eerste demo wedstijd gereden, maar door problemen met de brandstofpomp bleef het succes nog even uit.
Dan de eigen trekkers, de krukas van de prostock is inmiddels klaar, alles is tot om de gram gebalanceerd het wachten is nu nog even tot het blok terug komt van het lijn boren en het weg kotteren van de bestaande cilinderbussen. Bij de Moving Mountains compact diesel hebben we de intercooler verder tussen het chassis laten zakken zodat er meer plaats is voor de grotere turbo, de bewerkingen aan de cilinderkop zijn klaar en alles kan nu gemonteerd worden met speciale grotere kleppen en een andere nog hetere nokkenas. Voor het testen van de sigma  brandstofpomp die ook gemonteerd gaat worden op deze trekker beschikken we sinds een paar weken over een eigen brandstofpompen testbank, zo is het testen van brandstofpomp voor ons voortaan geen probleem meer en we hopen er in de toekomt ook anderen team mee te kunnen helpen. Het schakel mechanisme van de Moving Hills is inmiddels gereed, het is nu alleen nog wachten op een paar onderdelen voor de achteras zodat deze ver af gemonteerd kan worden. Verder zijn gisteren voor de compact diesels de lang verwachte drijfstangen binnen gekomen, ze zijn gefreesd uit speciaal gelegeerd staal en als het goed is niet meer kapot te krijgen.

Foto's van de diverse werkzaamheden vind je bij werkplaats 2010/2011
 

19-04-2011

Kruisland afgelast

De organisatie van de wedstrijd in Kruisland heeft besloten de wedstrijd dit jaar niet door te laten gaan. Men vindt het risico dit jaar te groot, omdat er ook een aantal evenementen in de directe omgeving zijn. Voor 2012 zijn er al wel plannen een wedstrijd in een geheel nieuwe opzet te organiseren.
 

13-03-2011

Na een lange stilte hier op de site is het eindelijk weer eens tijd voor een update. Dat het hier stil is geweest wil niet zeggen dat we een winterslaap hebben gehouden, in tegendeel zelfs. Verschillende teams hadden vorig jaar de weg naar Dongen al gevonden en dat betekende ook deze keer weer veel werk voor verschillende andere teams. Zo werd er voor het Old Red Interceptor team en het Cobra II Reloaded team een kompleet nieuwe motor opgebouwd waarbij we bij het Cobra team ook gezorgd hebben dat deze in het chassis kwam te hangen. En voor het Mean Machine team zijn we zelfs bezig met de bouw van een compleet nieuwe compact diesel welke als het allemaal mee zit in de loop van het seizoen op de baan zal verschijnen. Ook aan de eigen trekkers is de afgelopen tijd niet stil gezeten, zo word de Moving Mountians Compact diesel voorzien van een andere cilinderkop en grotere kleppen en een nog hettere nokkenas, ook zal er een grotere turbo op komen en een sigma brandstofpomp zoals we die vorige jaar getest hebben op de Moving Hills. De Moving Hills word deze winter voorzien van een nieuwe achteras waarmee de wiel snelheid aanzienlijk verhoogd zal worden. De Moving Mountains prostock staat nog even in de bus vanwege plaats gebrek maar hier zal zeer binnenkort verandering in komen als we gaan beginnen met het bouwen van de nieuwe motor.

Ook op het gebied van onze organisatie is er en één en ander gewijzigd, sinds 3 maart hebben we een stichting in het leven geroepen. Dit zal in de komende weken een verdere vorm krijgen.

23-09-2010

Zoals jullie wellicht vernomen hebben was de wedstrijd in Bakel niet wat we verwacht hadden. Deze kon vanwege de regen niet doorgaan.
Na de wedstrijd in Tzum hadden we met de Pro Stock wederom wat schade aan de motor. Deze hebben we dus voor de laatste wedstrijd dit seizoen gerepareerd wat achteraf dus niet nodig bleek te zijn.

Nu de competitie afgelopen is kunnen we zelf terugkijken op een sportief goed jaar. Antwan is met zijn Moving Mountains Compact Diesel kampioen geworden van de Compact Diesels en Wilbert heeft die seizoen ook voor het eerst op de baan gestaan met zijn Moving Hills. Dit gaf weleenswaar nog wat opstartproblemen maar zeker de laatste wedstrijden werd hij eerste of tweede. Dit hopen we natuurlijk volgend seizoen door te kunnen trekken!

Bij de Pro-Stock was het weer spannend zoals we eigenlijk de laatste jaren gewendt zijn. Op de laatste wedstrijd zouden de plaatsen 1 tm 6 uitgevochten worden, dit bleek echter niet te zijn. Wij willen daarom Mud Patrol feliciteren met hun behaalde kampioenschap en wij zijn heel tevreden achter Appy Power op de derde plaats geeindigd!

Ondanks dat het seizoen voorbij is hebben wij nog 1 wedstrijd in het vooruitzicht. Aanstaand weekend wordt namelijk het EK voor de Compact Diesel verreden in het plaatsje Knutwil (zwitserland). Hierbij zullen zowel Antwan en Wilbert proberen een goed resultaat neer te zetten zodat we het seizoen helemaal goed af kunnen sluiten!


21-08-2010

Vandaag hadden wij de wedstrijd in Tzum, in het noorden van Nederland. Na een drukke week beloofde het een spannend weekend te worden waar Antwan met zijn Moving Mountains de titel kon pakken. De compact dieselklasse werd voor de pro stock gereden en de tractoren mochten rond 3 uur aanhaken. Cobra II had de proeftrek maar deze kwam niet voorbij de 6 meter. Antwan moest als tweede zijn tractor in de finale proberen te rijden. Dit lukte niet en hij kwam niet verder dan 51 meter. Alle tractoren hadden moeite om op de baan te blijven of om de tractor in balans te blijven. Zo moesten Brothers Toy en Dinkey Digger van het gas af en parkeerde de Maniac zijn tractor buiten de baan. Wilbert reed een goede run met zijn Moving Hills maar aan het einde van de run begon ook deze tractor te stuiteren waardoor Wilbert ook van het gas af moest. Zijn afstand was 70 cm te weinig  voor een finale. Antwan besloot zijn proeftrek over te doen en zijn afstand in de tweede run was bijna 70 meter. Hierdoor bleef hij Brothers Toy voor in de wedstrijd en kunnen we ons eerste kampioenschap gaan vieren!! Massive Friction wist als enige een Full Pull te rijden, Wilbert werd tweede en Minimum Risk werd derde.

Bij de Pro Stock klasse is het nog altijd spannend. De kampioen is nog altijd niet bekend en ook bij de plaatsen daarachter ligt alles dicht bij elkaar. Appy Power zette in zijn run de oranje New Holland in de finale. Jan heeft zijn schade goed hersteld en reedt ook de gele New Holland naar de finale. Easy Rider had minder geluk en bleef steken op een afstand onder de 96 meter. Blue Hazard leek ook de goede weg op te gaan maar kon zijn tractor niet over de 100 meterlijn krijgen. Bij Wickie Power verliep het eerste deel van de run goed, maar net voor de full pull lijn had de tractor er geen zin meer in. De afgelegde afstand was echter wel genoeg voor een finaleplaats. Ook Mud Patrol en Code Red wisten de finale te halen.

In de finale mocht Appy Power de eerste afstand neerzetten en deed dit met een mooie run bij de 85 meter. Voor  Jan was dit de afstand waar hij zich op kon gaan richten. Het optoeren klonk veelbelovend en met een gewicht minder op de neus dan de eerste run ging de tractor goed weg. Bij de 65 meter ging de snelheid uit de combinatie en de gereden afstand bedroeg 76 meter. Wickie Power bleek toch enige schade op te hebben gelopen in de eerste run en kwam niet verder dan 36 meter. Mud Patrol probeerde bij de afstand van Appy Power te komen maar bij 80 meter bleef de John Deere staan. Code Red wist deze afstand niet te halen en eindigde als 3e op 20 centimeter achter Mud Patrol

Al met al gaan wij met een goed gevoel naar huis en zijn we blij met ons kampioenschap!

We hopen jullie te zien op de laatste wedstrijd over 3 weken in Bakel!


20-08-2010 De afgelopen week hebben wij heel wat werk gehad na de wedstrijd in Zele. De tractor van Wilbert liep onder de laatste run in de finale niet bepaald lekker dus we hadden het vermoeden dat er iets niet goed zat. Ook de grote Pro Stock had, zoals na de wedstrijd bekend was, problemen met zijn koppeling.
Maandag is direct gestart met het controleren van de tractoren. De Pro Stock is gesplitst om de koppeling in orde te maken en dit was inderdaad hard nodig. Ook was het filter van de tractor niet schoon. Het vuil wat in de filter zat was afkomstig van een lager. Nadat maandag de koppeling vervangen is, is begonnen met het opsporen van de schade van de Pro Stock. In de motor is een lager beschadigd wat enige andere schades heeft veroorzaakt. Deze schade is in een aantal dagen gerepareerd.
Bij Wilbert zat geen vuil in het filter van zijn tractor en ook na het demonteren van de kop was er geen schade te zien. Toch hadden we er geen goed gevoel bij en is op basis van het filmpje van Zele de pomp van de tractor afgehaald. Hier bleek inderdaad het probleem te zitten, waarna wij dit probleem hopelijk weer opgelost hebben zodat we aankomende zaterdag ons best kunnen doen in Tzum

Inmiddels is het team vertrokken naar Tzum in Friesland waar wij morgen met alle tractoren de wedstrijden zullen rijden.

Tevens was afgelopen week nog een andere functie ontleend aan de bus. In Dongen zijn de Zomerspelen van start gegaan en het motto dit jaar is Heel Dongen Geel. Vanwege de kleur van de bus die natuurlijk perfect bij dit evenement past heeft de organisatie gevraagd of wij onze medewerking wilden verlenenen om door Dongen te rijden met de organisatie in de bus. Voor de foto's en een kort verhaaltje kun je de volgende site bezoeken. http://dongen.nieuws.nl/9805


15-08-2010
Na de demo in Oostenrijk hebben we alles gereed gemaakt voor de wedstrijd in Belgie. Hier moesten wij zondag de wedstrijd rijden in Zele. Wederom zijn alle tractoren zaterdag mee gegaan om de strijd aan te gaan met de concurrentie. Met een grote opkomst van het publiek werd met name het weer goed in de gaten gehouden. Mede daarom hield de organisatie zich strak aan het wedstrijdprogramma. Om half 3 konden de Pro Stocks hun opwachting gaan maken. Blue Hazard reed in een proeftrek de gehele sleepwagen over de 100 meter lijn en de sleepwagen bleef in afstelling staan. Dit betekende dus al 1 finalist. Jan was de tweede die het mocht proberen. Het optoeren ging zoals we het inmiddels kennen. De combinatie had de eerste meters geen snelheid omdat Jan het grip, zoals vele anderen, aan het begin van de baan niet kon vinden. Na 30 meter was er ineens wel grip en de trekker ging direct met zijn neus de lucht in waardoor de stijgerbegrenzers hun werk moesten doen. Met niet al te veel snelheid wist Jan zich wel in de finale te rijden. Wickie Power, die zaterdag nog knap derde werd in de A-divisie had wel veel snelheid in de combinatie en reedt gemakkelijk naar de Full Pull. Echter hoorde iedereen dat er iets niet goed was aan de motor. Dit bleek ook zo te zijn, er was wederom schade aan de brandstofpomp en ze konden niet terug komen in de finale. Alle andere tractoren deden het zelfde als de 3 voorgaande en de finale begon dus zonder Wickie Power. Blue Hazard reed met wat problemen de sleepwagen naar iets meer als 77 meter. Jan zette de vlag ruim 15 meter verder in een run waar wederom de balans niet ideaal was. Ook de koppeling heeft de beste tijd gehad en zal deze week gemaakt moeten worden. Code Red wist zijn tractor niet binnen de witte lijnen te houden. Mud Patrol kreeg de combinatie bijna tot de 103 meter maar Appy Power ging met meer als 104 meter aan de haal met de eerste plaats. Easy Rider werd derde. Jan mocht beslag leggen op de 5e plaats.

Voor de Compact Diesels moesten we wachten tot half 5. De Moving Mountains en de Moving Hills mochten als laatste starten zodat ze goed konden zien wat de rest deed. In de klasse gingen veel tractoren kapot. Aaltje Vos kwam niet verder dan 64 meter doordat de tractor met vier wielen van de grond kwam door een slechte balans. Ook Dinkey Digger had dit probleem en moest ook van het gas af. Bijna alle tractoren wisten geen goede balans in de combinatie te krijgen waardoor het niemand was gelukt de Full Pull te halen. Met het stuiteren van de andere teams in gedachten zette Antwan zijn tractor voor de sleepwagen. Net na de helft van de run begon de tractor een klein beetje te springen maar reedt vervolgens makkelijk door naar het einde van de baan. Als Wilbert dit ook wist te doen kregen we een finale tussen de beide teammaatjes. Ook Wilbert had hier wel zin in en liet het gas niet los voordat hij aan het einde van de baan was. Er stond een finale met de tractoren van het Moving Mountains Team. In de finale was het aan Antwan om als eerste een afstand neer te zetten. Na 60 meter deed de Antwan het zelfde als veel andere teams. De balans viel weg en de tractor begon te springen. Noodgedwongen moest hij het gas eraf gooien. Wilbert had wel zin om over deze afstand heen te rijden en zo gebeurde. Nadat hij na het eerste keer optoeren te vroeg weg was deed hij dit de tweede keer een stuk beter. De Moving Hills bleef rustig rijden en met meer als 71 meter had hij voor het eerst met zijn tractor de 20 punten binnen!
Dit is een lekker gevoel al zal er deze week wel wat gesleuteld moeten worden om volgende week alles weer fris op de baan te hebben staan in Friesland.

12-08-2010
Afgelopen weekend hebben wij een demo gehad in het zuiden van Oostenrijk. Omdat het ongeveer 1300 kilometer rijden was zijn we donderdag avond al vetrokken. Hierdoor konden we rustig rijden en was er in iedergeval de tijd om nog wat leuks te doen op locatie. Een dag voor de wedstrijd, die op zondag verrreden werd, had het veel geregend. Omdat we tussen de bergen zaten kwam al snel het regenwater uit de bergen naar beneden wat resulteerde in een terrein waar veel water op stond. Echter was het zondag goed weer en was het terrein gelukkig voldoende opgedroogd om de wedstrijd door te laten gaan.
Ook hier werd weer goed weergegeven hoe druk het bij de wedstrijden in deze landen is. Langs de baan ziet het zwart van het volk en al de mensen hier zijn uitbundig. Rond 11 uur was de wedstrijd al vollop aan de gang en werd ons gevraagd of wij een presentatierondje wilde doen. Zo gezegd, zo gebeurd. Direct na het rondje werd duidelijk dat ze het liefst hadden dat wij een run lieten zien. Ook dit kon uiteraard geregeld worden. Bij de bus werd warmgedraaid, de tractor afgevuld en hij werd naar de baan gesleept. Eenmaal voor de sleepwagen werd goed duidelijk dat de lucht in de bergen anders is als hier in Nederland. De tractor had moeite met het optoeren maar na enkele pogingen ging het gas erop en kwam er snelheid in de combinatie. In een run waar de balans niet optimaal was op de toch ietswat natte baan zette Jan zijn Moving Mountains rond de 80 meter stil. Het publiek genoot met volle tevredenheid met deze prestatie.
Later deze dag moest de Moving Mountains nog twee keer aan de start verschijnen. In beide runs was het moeilijk optoeren. Bij de tweede run was debalans optimaal en had de Moving Mountains geen moeite om aan het einde van de baan te komen. Een mooie prestatie in een demo. Ook in de derde run gaf de Moving Mountains alles wat hij in zich had en wist de aanwezige superstock voorbij te rijden.
Al met al een leuk, gezellig en succesvol weekend. We zijn in de loop van maandag thuis gekomen en nu is het zaak op de tractoren weer klaar te maken voor aanstaand weekend waar we zullen rijden in Zele, een competitiewedstrijd voor al onze tractoren.

 


1-08-2010
Na een week flink gesleuteld te hebben aan de Moving Hills zijn we zaterdag rond de klok van twee uur vertrokken naar de wedstrijd in Alphen. Hier moesten alle tractoren van ons team op zondag de wedstrijd rijden. Daarom hebben we zaterdag gezellig bij de bus met veel mensen een barbecue gehouden. Hierna heeft eenieder een paar pilskes gedronken en is de jeugd de tent in gedoken om er een gezellige avond van te maken.

De zondag begon goed. De zon begon te schijnen en het publiek kwam in grote hoeveelheden naar de wedstrijd. Na de rijdersvergadering werd duidelijk dat de Compact Diesels rond de klok van 3 uur zouden rijden en kreeg Moving Hills de proeftrek en mocht de Moving Mountains Gardenpuller hier direct achteraan. Enkele minuten voor 3 haakte Wilbert aan met zijn Moving Hills. In eerste instantie viel het niet mee om weg te komen maar bij de tweede keer was dit geen probleem. De Moving Hills had er zin vandaag, en dat mocht ook wel na een week sleutelen. Wilbert zette voor het eerst zijn trekker over de full pull lijn. Hierna werd echter besloten om de sleepwagen zwaarder te zetten. Voor Antwan was dit echter ook geen probleem. Na een goede start leek de Moving Mountains zijn snelheid te verliezen maar deze bleef op karakter zijn meters pakken waardoor hij een full pull weg wist te zetten. De grote concurrenten, Dinkey Digger en Brothers Toy, hadden beide problemen met de balans waardoor ze niets anders konden doen dan gas minderen. Hierdoor bleef de verste afstand van Antwan. Echter moest Wilbert nog een keer terug komen om zijn proeftrek opnieuw te doen. En zoals hij het ook in zijn proeftrek deed gaf de Moving Hills zich niet gewonnen. Ook hij sloot zich aan bij het andere teamlid en dus kregen we een finale van twee tractoren van ons eigen tem. Hierin wist Moving Hills nauwelijks van zijn plek te komen en haalde Antwan alles uit de kast om een goede afstand neer te zetten. Het eerste succes dit weekend was binnen. Plaats 1 en 2 op het podium. Brothers Toy volgde met plaats 3.

Een klein uur na de Compact Diesels was het de beurt aan de Pro Stocks. Inmiddels was het al echt druk geworden met fans die vooral uit de buurt kwamen. Hier stonden dus veel bekenden bij. Mud Patrol mocht in zijn thuiswedstrijd de proeftrek verrijden. Deze had met een zware afstelling geen probleem om de full pull te halen. Jan mocht als tweede het zelfde proberen met zijn tractor. De sleepwagen is op dat moment echter wel lichter gezet. Jan toerde op en de Moving Mountains was ontketend. Het gas ging erop en de run verliep goed. In hoog tempo zette Jan zijn tractor over de honderd meterlijn. Alle overige tractoren hadden het goede voorbeeld gezien en wisten zich ook voor de finale te plaatsen.

In de finale mocht Mud Patrol de eerste afstand neerzetten. In een zware run kwam de John Deere net niet voorbij de 70 meter. Dit was de afstand waar de rest van het veld voorbij moest rijden om een goed resultaat neer te zetten. En zo gebeurde. In wederom een mooie run met een goede start wist Jan de grip te pakken met zijn tractor. De afstand van Mud Patrol was een kleine twintig meter achter de afstand van Jan. Een zeer goede run maar het was natuurlijk afwachten wat de rest deed. In de ritten daarna was het nagelbijten. Easy Rider kwam heel dicht bij maar moest 45 centimeter toegeven op de gele New Holland. Ook broer Wickie Power kon wegens problemen met de brandstofpomp niet naar de 92.60 rijden die Jan had neergezet. Alle overige teams zaten rond de 91-92 meter maar de afstand van Jan was nog steeds de beste. Totdat Appy Power aanhaakte en met veel snelheid de vlag 2 meter verder wist te zetten.

Wij kunnen terugkijken op een goed weekend waarin we 1 keer eerste zijn geworden en 2 keer tweede. Uiteraard willen wij alle sponsoren en fans wederom bedanken voor hun inzet en kijken we vol vertrouwen tegemoet naar de volgende wedstrijd! Tot dan!30-07-2010
Inmiddels zijn de tractoren weer gecontroleerd. Hierbij bleek er bij de Moving Mountains Gardenpuller niets aan de hand te zijn. Bij de Pro Stock was onze verwachting dat de turbo enige schade had opgelopen na zijn wedstrijd in Aagtekerke. Toch bleek dit niet het geval te zijn. Dat zag er allemaal zonnig uit.
Echter was het met de Moving Hills een stuk minder. Inmiddels waren we erachter dat de motor vastgelopen is en dit kon wel eens duiden op flinke schade. Dit blijkt ook zo te zijn. Alle zuigers zijn beschadigd en moeten voor de wedstrijd in Alphen opnieuw gemaakt worden. Waarschijnlijk zijn de oude zuigers iets te krap gemaakt zodat deze, bij het warm worden onder de run, tegen de cilinderwanden aanliepen. Hierdoor verloor de Hills zijn vermogen en leidde dit dus uiteindelijk tot een vastloper. Momenteel zijn we nog druk bezig met het repareren van de schade, echter zien wij dit weekend onze wedstrijden in Alphen vol vertrouwen tegemoet.
Uiteraard hopen wij jullie ook in deze wedstrijd weer te mogen begroeten!

 

29-07-2010 Na onze succes met de Pro Stock in Gulpen hebben we de trekker nagekeken in de afgelopen week. Hierbij werden geen schades gezien dus dit gaf zeker een heel goed gevoel. Er zijn een paar kleine aanpassingen op de tractor gedaan. Ook de Moving Hills en de Moving Mountains Gardenpuller hadden niet zo heel veel problemen overgehouden aan de wedstrijd in Gulpen.
De wedstrijd in Aagtekerke stond afgelopen weekend op het programma. Hier stond voor alle drie de tractoren wat op het spel. Het was de vraag of Jan met zijn Pro Stock het resultaat van vorige week vast kon houden. Na een proeftrek die niet bepaald een succes was omdat de balans ver te zoeken was is besloten de sleepwagen lichter te zetten. Vervolgens reden alle tractoren een Full Pull waaronder een heel groot aantal rijders moeilijkheden hadden met het in controle houden van de combinatie. In de finale run zou het dus spannend gaan worden. In een goede run wist Jan alleen Mud Patrol niet voor te blijven. Deze eindigde dan ook als eerste gevolgd door Jan met zijn Moving Mountains en Wickie Power.

Antwan Biemans had vorige week punten laten liggen die wel eens duur zouden zijn voor zijn eerste plaats in het kampioenschap. Daarom was het belangrijk dat hij vandaag tenminste in de top 2 zou rijden om zijn voorsprong te vergroten. In een run waar Antwan zijn grip wel pakte ging hij opweg naar de full pull. Echter bleef een meter of 2 voor het einde van de baan zijn tractor stil staan. Dit was echter wel genoeg om de rest van de concurrenten voor te blijven wat dus resulteerde in een eerste plaats. Massive Friction kwam wel dichtbij maar nadere op een halve meter.

Voor Wilbert was het ook een belangrijke wedstrijd. In Gulpen was onduidelijk of de tractor nu zijn vermogen verloor door het bijremmen van de combinatie of door motorische problemen. Daar hoopten wij deze wedstrijd achter te komen. En zo gebeurde het ook. Wilbert was goed weg maar op drie kwart van de baan hield de Moving Hills het voor gezien en stopte de motor met datgeen wat hij moet doen, kracht leveren. Direct was duidelijk dat er een groter probleem was met de Hills dan het doodremmen van de machine. Deze week zullen wij de tractoren weer nakijken en hopen we te vinden wat er met de Moving Hills is.21/07/2010
Nadat we zaterdag nog lang bezig geweest waren om de aanhanger die we aangeschaft hebben voor het vervoer van de compact diesels af te maken vertrokken we zondag morgen rond de klok van half 10 naar het Limburgse Gulpen. Vanwege de zwarte cross die ook dit weekend praats vond hadden we te maken met een onderbezetting in het team, gelukkig hadden we wat andere mensen gereid gevonden om ons deze dag te assisteren. Op de wedstrijd aangekomen hebben we alles gelost en was het wachten tot de compact diesel klasse van start zou gaan. Dit keer stonden er maar liefs 10 trekkers aan de start, helaas voor ons zat het deze keer niet mee en de Moving Mountains gardenpuller haalde geen FP omdat het ontbrak aan de nodige grip. De Moving Hills kwam deze keer wel goed weg maar de motor zakte in toen er geremd moest worden om binnen de baan te blijven. Brothers toy was de enige die de FP lijn wist te halen en won dus ook de wedstijd. 

Na de 3,5 ton vrije klasse en de nodige trucks was het de buurt voor de Prostock klasse, omdat het inmiddels al flink laat geworden was werd besloten meteen in de finale afstelling te rijden. Wij moesten als laatste in de klasse starten en met een super balans ging de Moving Mountains voorbij aan de zwart wit geblokte vlag, de afstand van 108,33 was genoeg voor de 1e plaats. Achter ons eindigde Appy Power op de 2e plaats en Code Red op de 3e plaats.
Wij waren super blij met dit resultaat en gaan deze week alles weer nakijken voor de wedstijd in Aagtekerke aankomende zaterdag. Tot ziens... 


27/06/2010...
.Vanmorgen zijn wij vertrokken naar de wedstrijd in Hoeven. Hier aangekomen bleek het al erg warm te zijn dus dat beloofde nog wat vandaag. Omdat de sleepwagen van de Compact Diesels nog niet aangekomen was werd besloten de Pro Stock klasse te vervroegen. Hierbij kreeg Code Red de proeftrek die geen succes bleek te zijn. Jan mocht met zijn Moving Mountains proberen dit beter te doen. De tractor toerde op maar al snel liep hij niet zoals we gewendt zijn. De tractor zakte weg in toeren en Jan wist de 100 meter niet te halen. Wickie Power, Easy Rider, Code Red, en Mud Patrol gingen over de afstand van 75 meter heen maar niemand van deze tractoren trok een Full Pull. Blue Hazard bleef achter Jan. Appy Power en Rocky waren de beste van het veld en mochten in de finale uit gaan vechten wie de sterkste was. Uiteindelijk werd dit Rocky met daarachter Appy Power en Wickie Power.

Inmiddels was de sleepwagen van de Compact Diesels aanwezig en deze stond startklaar. Ook hier lukte het veel tractoren niet aan het einde van de baan te komen. Aaltje Vos kwam met haar Brothers Toy wel aan het einde van de baan. Nu Antwan dit wist was het meteen zijn beurt om het zelfde te doen. Het optoeren ging goed en de trekker kwam weg. Langzaam maar zeker kwam de 100 meterlijn in zicht en Antwan stond in de finale. Dit waren de enige tractoren die de finale zouden halen.
Voor Wilbert zat het vandaag niet mee. Nadat hij wat problemen met zijn stuurinrichting had lukte het niet om genoeg toeren in de trekker te krijgen. Meerdere malen probeerde hij weg te komen maar dit pakte geen van alle keren goed uit. Helaas want we hadden graag iets moois neer willen zetten met de Moving Hills.

Volgende week hebben we geen wedstrijd maar het weekend daarop is het de wedstrijd in Silly waar wij heen gaan. Hopelijk tot daar!

20-06-2010>>
Na de goede dag van gisteren moesten we vandaag al vroeg uit onze bed om de Pro Stock Moving Mountains warm te draaien. De klasse begon namelijk al rond de klok van 11 uur. Terwijl de tractoren aan het warmdraaien waren begon het al erg druk te worden. Code Red opende de klasse met een Full Pull. De sleepwagen werd niet aangepast dus de rest wist wat zij moesten doen. Jan liet zijn trekker voor de sleepwagen knopen en begon met het optoeren. In een moeilijke run wist hij wel de full pull te halen waardoor wij zeker in de finale stonden. De overige 5 tractoren deden het zelfde dus begon de finale met bijna evenveel tractoren als het begin van de klasse. Jack kwam met zijn Blue Hazard niet terug in de finale wegens problemen met zijn tractor.

In de finale gooide Code Red zijn gas dicht omdat hij zijn tractor niet vertrouwde. Ondanks het dichtgooien van zijn gas stond er een afstand van 77 meter waar de rest van het veld zich op stuk kon bijten. Jan, die inmiddels serieuze schade had aan zijn turbo na de eerste run, beet zich vast in de afstand die Geert gezet had. Dit resulteerde aan een afstand van 79 meter. Appy Power ging hier overheen gevolgd door Mud Patrol. Voor Aadri van der Veeken, die gisteren tweede werd in de A divisie wedstrijd, liep de finale niet zoals gehoopt. Wederom ontstonden er problemen aan zijn brandstofpomp.

Wij kunnen terug kijken op een goed weekend en gaan ons klaar maken voor de volgende wedstrijd in Hoeven volgende week zondag.

Voor de uitslag van de Pro Stock klasse klik hier


19-06-2010>> Zojuist is de Compact Diesel klasse verreden. Wilbert stond vandaag voor het eerst aan de start met zijn eigen tractor en dus was het een spannende dag. Het warmdraaien van de Moving Hills verliep zonder problemen en het geluid deed veel mensen allert maken om bij het team te komen kijken. De proeftrek was ook weggelegd voor Wilbert maar dit viel niet alles mee. Het lukte Wilbert niet om genoeg toeren in zijn tractor te krijgen en dus schoof hij zes plekken op. Antwan had ook wat moeite om zijn trekker goed op te toeren en ook deze kwam later in de wedstrijd terug. Inmiddels was de tijd voor Wilbert weer aangebroken om het nog een keer te proberen. Het ging goed tot aan de 50 meter waarna het leek dat zijn  tractor verzoop in de diesel en als een nachtkaars uit ging. Gelukkig is het gelukt eerste meters te pakken zodat we weten wat er aan moet gebeuren.
Antwan mag ook zeker tevreden zijn want hij liet de concurrentie achter zich. Dit betekende zijn tweede eerste plaats van dit seizoen.

Na de Moving Mountains Gardenpuller finishte Dinkey Digger gevolgd door Brothers Toy.

19-06-2010>> De afgelopen weken is er hard doorgewerkt om de nieuwe compact diesel klaar te krijgen. Wilbert wilde graag op de thuiswedstrijd in Made zijn Moving Hills op de baan hebben en we kunnen inmiddels melden dat we er klaar voor zijn. De motorkap is donderdag terug gekomen naar Dongen waarna begonnen kon worden met het plaatsen van de kap. Nu de kap klaar was kon het monteren van het dashboard beginnen. Tevens zijn de afgelopen week de gewichtendragers gemaakt, is de versnellingsbak afgemaakt, zijn de beschermingskappen voor de turbo in elkaar gelast en nog meerdere van die kleine dingen waar stiekem toch wel veel tijd in gaat zitten. Gisteren rond een uur of drie heeft de trekker weer voor het eerst gelopen en heeft hij zijn eerste meters gemaakt in de schuur. Hier bleken nog een paar kleine dingen afgesteld te moeten worden maar verder beloofd het veel!

Kijk bij foto´s en dan Moving Hills voor de eerste foto´s
 

14-06-2010>>
Afgelopen weekend hebben we de wedstrijd in Montfoort verreden. De Pro Stock Moving Mountains is na de wedstrijd in Didam motorisch wat aangepast omdat niet het gewenste vermogen gehaald werd. De motor bleek in deze wedstrijd niet zo veel vermogen te leveren als in de wedstrijden daarvoor dus wilden we dit uiteraard graag weer terug hebben.
De Compact Diesel Moving Mountains was ook wat aangepast om het bokken uit de trekker te krijgen. Zo waren de steigerbegrensers wat aangepast en is de trekhaak aangepast.

Antwan mocht de klasse in Montfoort beginnen. De proeftrek was niet bepaald een succes. Ongeveer op driekwart van de baan hield Antwan niet meer in de goede spirit om de finale afstand te halen. Gelukkig was het een proeftrek en mocht hij de run nog eens over doen. Brothers Toy, Flower Power, Dinkey Digger en Moving Mountains, weliswaar met veel bokken, gingen in de finale uitmaken wie er met de eerste prijs vandoor ging. Dit werd uiteindelijk Aaltje Vos met haar Brothers Toy. Het enige minpuntje was dat ze haar motor volledig aan barrels reed. Antwan moest weer het gas dicht doen nadat zijn Moving Mountains met vier wielen van de grond dreigde te gaan en kwam hiermee niet verder dan een 4e plaats. De komende weken zal het belangrijk worden om de goede balans in de Moving Mountains Gardenpuller te vinden.

Na lang wachten mochten ook de Pro Stocks zich klaar gaan maken voor de wedstrijd in Montfoort. Mud Patrol trok op een taaie baan de proeftrek naar een 84 meter. Er werd besloten om de sleepwagen lichter te zetten maar wonder boven wonder bleef de tweede trekker, Appy Power een meter achter Mud Patrol. Ook Code Red, Easy Rider en Wickie power kwamen niet aan de afstand van de eerste twee teams. Jan wist dat het moeilijk zou worden om zijn Moving Mountains voorbij de twee teams te krijgen. Met al het gewicht naar achteren, om zo nog enige grip proberen te pakken, gaf Jan zoals altijd alles wat hij uit de tractor kon halen Jan kwam redeijl in de buurt maar moest net voorbij de 76 meter toch zijn meerdere erkenning in Mud Patrol, Appy Power en Easy Rider. Zodoende gingen we met 2x een 4e plaats naar huis.

We hopen jullie allen te zien in onze thuiswedstrijd in Made aankomend weekend!


24-05-2010>> Vandaag hebben we de wedstrijd gereden in Didam. Antwan mocht van onze tractoren het eerste de sleepwagen in beweging zetten. Wederom in een veel te ontstuimige run moest hij helaas van het gas af omdat alle 4 de banden niet meer op de baan bleven. Uiteindelijk resulteerde dit nog in een 5e plaats maar de teleurstelling was zeker aanwezig.

Bij de Pro Stock werd weer een mooie visitekaartje afgegeven aan het veeltallige publiek in Didam. Alle aanwezige tractoren reden naar de finale waarin alleen Aadri vd Veeken met zijn Wickie Power niet terug kon komen wegens schade aan de brandstofpomp. Rocky won deze finale op de voet gevolgd door een verrassende Appy Power. Jan kwam met zijn Moving Mountains niet verder dan een 5e plaats, hierover later meer.

Voor de uitslagen van de pro stock kun je hier klikken --> Uitslag Didam

14-05-2010
>> Zoals jullie wellicht allemaal weten hebben we afgelopen weekend de wedstrijd in Kruisland verreden. Op zaterdag zou de Compact Diesel zijn eerste competitie wedstrijd van het seizoen rijden.
Deze wedstrijd ging goed! Zo goed dat Antwan met een goede tractor eerste werd. Vele tractoren kenden problemen waardoor ze niet de weerstand konden bieden die er vorig seizoen was. Antwan had alles wel onder controle en kon eigenlijk vrij eenvoudig naar de eerste plaats rijden.

Op zondag was het de beurt aan de Moving Mountains Pro-Stock. De tractor van ons stond zaterdag al op het wedstrijdterrein omdat deze gelijk meegekomen is met de Compact Diesel.
Het was koud in Kruisland, een gure wind zorge ervoor dat iederen een dikke jas aan moest om het warm te krijgen. Op 1 van de 2 banen werden alle klasse verreden. Rond half 3 begonnen de meeste tractoren warm te draaien en zo ook wij. Met veel bekijks, vanwege de flinke klappen uit de uitlaat, maakte Jan zijn tractor klaar voor de run. Het warmdraaien was begonnen en alles werd goed in de gaten gehouden. Inmiddels werden de eerste tractoren weggesleept om zich op te stellen bij de start. Net voordat Jan klaar is met warmdraaien ondekt Wilbert iets wat hij niet vertrouwd. Hij seint naar Jan om direct de motor stil te gooien en deze doet dat. Willy ziet de riem van de motor die aan de buitenkant ingelopen is. Deze riem is flink beschadigd maar niet zo erg om de wedstrijd voorbij te laten gaan. Na verdere inspectie blijkt het dat de riem half ingescheurd is. De reden voor Jan om zich af te melden, tenzij er nog een wonder gebeurd. Wij hadden geen extra riem bij en de kans dat iemand anders die bij heeft is zeer klein, zeker qua maatvoering. Terwijl Jan weg is vragen de teamleden bij diverse teams rond, totdat Aadri zegt misschien wel iets te hebben wat waarschijnlijk niet past. Echter dachten wij als teamleden er anders over. Met een man of 3 onder de tractor werd als een gek de oude riem eraf gehaald en de andere eropgelegd. Jan was net terug of Bram kon weer terug om te zeggen dat we het wel gingen halen en we dus zouden rijden. Wooww..wat een teamprestatie, wat een stress, maar we staan aan de start!
Diverse tractoren hadden in de eerste wedstrijd wat problemen. Appy Power bleef staan, Wickie Power haalde geen full pull terwijl Mud Patrol, Rocky, en Easy Rider zich wel hadden verzekerd van de finale.
Jan zette zijn trekker strak in de ketting en de Moving Mountains ging als een speer naar de eerste 50 meter. Na deze 50 meter werd de pro stock wat lichter door het verliezen van een gewicht. Echter werd er niet afgevlagd en Jan had ruim genoeg vermogen om de Full Pull te halen. De teamleden wisten dat ze geen finale zouden rijden en de organisatie bevestigde dit. Wat een kater om na al die stress voor de wedstrijd zo'n resultaat neer te zetten. Maar ook dit hoort er allemaal bij.

Terwijl wij flink baalden, zagen we hoe Barend zijn vernieuwde Rocky in componentenuitvoering met groot verschil op de eerste plaats reed. Easy Rider volgde op de tweede plaats en Code Red sloot het podiumrijtje af.8-05-2010
>>Uitslag Compact Diesels Kruisland klik hier

11-04-2010
>>Gisteren rond de middag zijn we vertrokken naar het Gelredome in Arnhem en we kwamen daar rond de klok van 2 uur aan. Na de trekker gelost te hebben en de indooruitlaatpijp gemonteerd was zijn we alles op ons gemak gaan bekijke. Mede omdat het onze eerste wedstijd was in het Gelredome wisten we nog niet wat we er van moesten verwachten.

Rond de klok van 6 uur begon de wedstijd met de prostock klasse waarin wij als laatste moesten starten, voor ons reden 6 van de aanwezige trekkers een fullpull. Nu aan ons de beurt, als de motor koud is wil hij nog niet lekker lopen dus voor de sleepwagen werd er weer de nodige ether in de turbo gespoten tot de motor rond de 4000 toeren liep. Vervolgens werd de ketting strak gezet en ging de Moving Mountains richting de fullpull lijn op de 80 meter lange baan. Onderweg kon je wel horen dat de motor duidelijk moeite had om het toerental vast te houden in de gekozen versnelling maar de fullpull lijn werd zonder problemen bereikt. Voor Appie Power en White Crow zat er deze keer geen fullpull in dit betekende dus een finale van 7 trekkers. Later bleek ook nog dat Wickie Power door technische problemen niet terug kon komen. Tijdens onze run in de finale was de balans niet optimaal maar we kwamen er mee tot een afstand van 72,50 wat goed bleek te zijn voor de 4e plaats. De rest van de uitslagen vind je bij Uitslagen 2010 

Wij waren dik tevreden met dit resultaat en gaan alles controlen en klaar maken voor de eerste wedstijd van het buitenseizoen, ook zijn we nog druk doende met klaar maken van onze 2 compact diesel trekker die eveneens op de eerste buitenwedstijd in Kruisland aan de start moeten verschijnen. Geen tijd te verliezen dus want we hebben nog maar 4 weken. Tot ziens in Kruisland!

08-04-2010>>Gisteren avond hebben we de de door ons zelf geprepareerde Sigma brandstofpomp voor de nieuwe compact diesel getest en afgesteld bij Theo Smits revisie in Middelbeers. Dit alles verliep voorspoedig en daarom Theo nogmaals bedanken voor zijn hulp! Foto's vind je hier bij werkplaats 2009/2010

06-04-2010>>Na de wedstrijd in Ahoy hebben we het filter opengemaakt om te kijken of hier wat in zat. Wij hadden goede hoop dat hij nagegnoeg schoon zou zijn maar dit was jammer genoeg niet zo. Na verdere inspectie van de motor bleek dat er lagerschade was en deze hebben we inmiddels gerepareerd. Dit zou inhouden dat de tractor klaar zou staan voor de competitie die in begin mei zal starten. Echter hebben wij vandaag goed nieuws gehad uit Arnhem waar ons gevraagd is zaterdag te rijden. Dit betekend dus dat wij zaterdagmorgen af zullen reizen naar Gelredome om weer een goed resultaat weg te zetten!

Tevens kunnen wij melden dat we er een teamlid bij hebben. Dit is Mark de Bont uit Raamsdonk. Hij is 15 jaar en zal ons op zaterdagen gaan helpen in de schuur.  Binnenkort zal hij te vinden zijn onder het kopje, Het Team.

28-02-2010>> Gisteren was het dan zover, de eerste wedstijd voor ons in het seisoen 2010.
Vol goede moed zijn we rond de klok van 10 uur vertrokken naar de Rotterdamse Ahoy waar de 32ste indoor wedstijd in de geschiedenis van Ahoy plaats vond. Omdat we pas tijdens de avondsessie hoefde te rijden hadden we alle tijd om ons rustig voor te berijden op de wedstijd.

We moesten al laatste starten en voor ons haalde op 2 trekker na iedereen een fullpull op de 60 meter lange baan. Voordat we mochten starten moest de afzuiging vanaf de sleepwagen naar buiten nog even gerepareed worden maar daarna was het dan zover.
Een beetje spannend was het voor ons wel want ja hoeveel grip zouden de nieuwe banden hebben en hoe zou de nieuwe nokkenas het doen en niet te vergeten de nieuwe intercooler.
Maar gelukkig bleek toch alles weer voor elkaar te zijn en vanaf het moment dat de koppeling los ging tot het eind van de baan ging de Moving Mountains met de voorwielen van de grond. Een dikke fullpull was het resultaat waar we allemaal erg blij mee waren.

Na onze run bleek de afzuiging vanaf de sleepwagen naar buiten dus danig kapot te zijn dat er niet verder gereden kon worden, dit betekende dus dat er geen finale meer gereden zou gaan worden.
Jammer genoeg hebben we dus niet kunnen zien hoe we het zouden doen ten op zichte van de rest van het start veld maar toch kunnen we wel spreken over een geslaagte dag!!

Het filmpje van de run in de Ahoy vind je hier bij de filmpjes 

21-02-2010
>> De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om de Pro Stock in elkaar te bouwen. Zo hebben we de nieuwe banden op de velgen gelegd, een aantal aanpassingen gedaan aan de motor en is de intercooler helemaal uit elkaar geweest. Deze staat inmiddels weer in elkaar en is gisteravond in de tractor geplaatst. We hebben een fraaie buis gemaakt voor de afzuiging bij de sleepwagen in Rotterdam. We zullen namelijk zaterdag naar de Ahoy vertrekken om daar onze eerste wedstrijd van dit jaar te rijden!

Tevens is er nog iets speciaals gebeurd met de motorkap van de Pro Stock, maar dat zien jullie wellicht de komende dagen in de Ahoy of op de foto's hiervan!


10-02-2010>> "Het Team" gewijzigd, wij feliciteren Antwan met zijn 32e verjaardag!

30-01-2010>>  Afgelopen week was het dan zo ver hebben we de nieuwe banden voor de prostock opgehaald, we zijn meteen begonnen met het demonteren van de oude banden en het schoon maken van de velgen en vandaag hebben we de eerste band weer gemonteerd op de velg.
Ook de intercooler is de afgelopen weken helemaal uit elkaar geslepen omdat deze vorige seisoen telkens weer opnieuw begon te scheuren. Alle koelblokken zijn zijn weer schoon gemaakt en momenteel zijn we weer bezig met het in elkaar lassen van de koeler.

Op het ogenblik zijn we nog in afwachting van de NTTO of we in Ahoy mogen rijden, we hopen hier binnen niet al te lange tijd uitsluitsel over te krijgen zodat we alles mooi optijd klaar kunnen maken voor de wedstrijd in Ahoy.

Foto's van de nieuwe banden en de andere werkzaamheden in de werkplaats vind je in ons fotoalbum  werkplaats 2009/2010

23-01-2010>>  Foto's nieuwbouw project toegevoegd in het album werkplaats 2009/2010

10-01-2010 >> Foto's nieuwbouw project toegevoegd in het album werkplaats 2009/2010

15-12-2009 >> Nadat de site eigenlijk helemaal klaar was kwamen er problemen bij de provider waardoor een groot deel van de website verloren is gegaan.
We moeten dus een groot deel van de site opnieuw maken, maar we gaan proberen dat dit jaar nog te doen.

07-12-2009 >> Aanstaande donderdag 10 vijdag 11 en zaterdag 12 december zijn de open deuren dagen bij onze sporsor Brant b.v. in Dongen meer informaitie vind je op www.brantbv.nl

06-12-2009 >> Afgelopen zaterdag kregen wij bezoek van Glenn en Dylan, zij kwamen ons vragen stellen voor het interview wat te lezen is op hun website www.baspro.nl

12-11-2009 >> Wedstrijdkalender 2010 toegevoegd. (onder voorbehoud)